"Bizi biz yapan kolumuz, gözümüz, kulağımız değil kalbimizdir"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj paylaşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, "Bizi biz yapan kolumuz, gözümüz, kulağımız değil ka

GÜNDEM 1.12.2020 17:14:00 0

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj paylaştı.

 

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARI 365 GÜN DEVAM ETMEKTE”

 

1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilen Dünya Engelliler Günü’nün engelleri aşmak için yeni bir gün olduğunu kaydeden Kocaçınar, “Bu gün kutlama yapmak için değil engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının neler olduğunun farkında olma günü. Sorunların enine boyuna konuşulacağı, empati yapılacağı farkındalık günü. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece bir gün değil 365 gün devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“ZİHNİMİZDEKİ VE GÖNLÜMÜZDEKİ ENGELLERİ KALDIRALIM”

 

“Bizi biz yapan kolumuz, gözümüz, kulağımız değil kalbimizdir” diyen Kocaçınar, “Zihnimizdeki ve gönlümüzdeki engelleri kaldıralım. Birbirimiz anladığımız her an bir engeli daha yılar ve yaşamı herkes için huzurlu kılarız. Ülkemizde yaşanan pandemi sebebi ile bu yıl planladığımız tüm etkinliklerimizi askıya aldığımızı, bizleri ziyaret etmek için arayan tüm kurumlara, siyasi parti temsilcilerine, STK lara, okullara, özel sektör temsilcilerine 3 Aralık Perşembe günü Derneğimizin kapalı olacağını üzülerek bildirmek istiyorum. “Engelsiz bir Türkiye” hedefine ulaşmak ümidiyle bütün engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

 

Haber / Buse SERİN