Çerkezköy Adliyesi'nde HES dönemi

Çerkezköy'de pek çok kamu kurum kuruluşunda olduğu gibi Çerkezköy Adliyesi'nde de HES Kodu zorunluluğu bugün itibariyle uygulamaya konuldu. Vatandaşlar HES kodu sorgulandıktan sonra Adliye Binasına giri?

GÜNDEM 1.12.2020 13:37:00 0
Çerkezköy Adliyesi

 

Koronavirüsün yayılmaya başladığı ilk günden bu yana bir dizi önlemler alan Çerkezköy Adliyesi bugün itibari ile HES kodu sorgulamasına da başladı. Hakim ve savcılarla birlikte 180 çalışanının yanı sıra vatandaşlar ve avukatlar için Adliye girişine kurulan HES kodu sorgulama alanında yapılan sorgu sonrası adliyeye giriş yapılabiliyor.

 

 

 

HES KODU OLMAYANLAR, BİNAYA ALINMIYOR

 

Yeni normal dönemde koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirler kapsamında bugün hayata geçen uygulamada Çerkezköy Adliyesi önündeki vatandaşlar, HES kodu uygulamasıyla binaya giriş yapabildi. Hayat Eve Sığar (HES) Kod uygulamasının Çerkezköy Adliyesi’nde de uygulanmaya başlandığını belirten adliye yetkilileri, adliye girişinde HES kodu sorgulaması yapıldığını, riskli ve kodu olmayan vatandaşların adliye binasına alınmadığını belirterek, vatandaşların adliye girişinde sıkıntı yaşamamaları için aldıkları HES kodunu yetkililere ibra etmeleri, HES kodu olmayanların ise biran önce kod almaları gerektiğini kaydetti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ