Tekirdağ ve Kırklareli'nde sulama sezonu tamamlandı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tekirdağ ve Kırklareli'nde sulama çalışmalarını tamamladı. Tekirdağ ve ilçelerinde toplam 33 bin 792 dekar tarım arazisi sulanırken, Kırklareli ve ilçel

GÜNDEM 28.11.2020 12:25:00 0
Tekirdağ ve Kırklareli

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, DSİ’nin yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ettiği belirtildi.

 

 

GÖÇÜ ÖNLÜYOR

 

Türkiye’de suyun dörtte üçünün sulamada kullanılması dolayısıyla sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemlerinin tercih edildiği dile getirilen açıklamada “Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” denildi.

 

 

33 BİN 792 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANDI

Bu kapsamda Tekirdağ’da 16 Mayıs’ta başlayan sulama sezonunun 30 Ekim’de tamamlandığı belirtilen açıklamada “2020 yılı sulama sezonunda Tekirdağ ve ilçelerinde toplam 33 bin 792 dekar tarım arazisi sulandı. Yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 88 milyon 191 bin TL katkı sağlandı” denildi.

 

 

 

 

 

 

338 MİLYON 101 BİN 725 TL KATKI SAĞLANDI

 

Kırklareli’nde ise 2020 yılı Temmuz ayında başlayan sulama sezonunun 2020 yılı Eylül ayı sonu itibarı ile tamamlandığı belirtilirken, 2020 yılı sulama sezonunda Kırklareli ve ilçelerinde toplam 114 bin 60 dekar tarım arazisinin sulandığı, yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 338 milyon 101 bin 725 TL katkı sağlandığı ifade edildi.

 

 

 

“ÇİFTÇİMİZİN GELİRİNİ, ÜRETİM KONFORUNU YÜKSELTİYORUZ”

 

DSİ’den yapılan açıklamada “İnşa ettiğimiz baraj ve göletler, sulama kanalları ile iletim hatları sayesinde suyu toprakla buluşturuyoruz. Yaptığımız toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile tarım arazilerini büyütüyoruz. Çiftçimizin gelirini, üretim konforunu yükseltiyoruz. Böylece kırsal alanlardan göçün belli ölçüde önüne geçtiğimiz gibi gıda arz güvenliğinin de teminatı oluyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

 

Haber / Buse SERİN