Öğrenci Senatosu, online ortamda toplandı

Trakya Üniversitesi, temelleri 2018 yılında atılan ve ülkemizde tek aktif öğrenci senatosu olan Trakya Üniversitesi Öğrenci Senatosu'nu online ortamda yaptı. Toplantıda, Trakya Üniversitesi'nin uzaktan

GÜNDEM 27.11.2020 15:47:00 0
Öğrenci Senatosu, online ortamda toplandı

 

Trakya Üniversitesi, koronavirüs salgını nedeniyle, 23 Mart tarihinden itibaren üniversitelerde başlayan uzaktan öğretim sürecinde öğrenciler ile olan toplantılarını dijital ortamda gerçekleştirmeye devam ediyor.

 

 

GÜNDEME İLŞKİN KONULARA ELE ALINDI

 

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve uzaktan eğitim-öğretim süreçlerini iyi yönetebilmek için öğrencilerle bir araya gelen Trakya Üniversitesi yönetimi, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında bu yıl ikincisi düzenlenen dijital Öğrenci Senatosu Toplantısı’nda, gündeme ilişkin konuları ele alarak öğrencilerden gelen soru, görüş ve önerileri dinledi.

 

 

MERAK EDİLEN SORULARI YANITLADILAR

 

 

Salgın çerçevesinde ilk andan itibaren alınan önlemler, atılan adımlar ve hayata geçirilen uygulamaların öğrenciler ile birlikte değerlendirildiği toplantıda Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Üniversitesi yönetimi, üniversitede eş zamanlı çevrim içi gerçekleşecek sınavlara ilişkin alınan kararları öğrencilerle paylaştı. Trakya Üniversitesi Öğrenci Senatosu temsilcilerinden oluşan öğrenciler ile video konferans yöntemiyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve yöneticiler, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz dönemi ara sınavlarının hazırlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesine ilişkin açıklamalarda bulunarak uzaktan sınav sürecinde öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı. Toplantıda ayrıca, üniversite tarafından belirlenen uzaktan öğretim uygulamaları, uygulamalı eğitimler, ölçme ve değerlendirme yöntemleri, E-Öğretim Modeli, Microsoft Teams kullanımı ve Uluslararası Öğrenci E-Oryantasyon Sayfası ile öğrencilerin yaşadıkları sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

 

 

“ORTAK AKIL İLE HAREKET ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

 

 

Yüksek Öğretim Kurulu ile Sağlık Bakanlığı’nın sürece yönelik tavsiyelerini hızlıca hayata geçirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nde ilk kez eşzamanlı ve çevrim içi yapılacak sınavların da belirlenen şekilde sorunsuz olarak tamamlanacağına inandığını belirtti. Öğrencilerin tüm uzaktan öğretim süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları ve sorunları ivedilikle paylaşmasının, sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için önemli olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de öğrencilerle birlikte olmaya, sorunları hep birlikte göğüsleyerek çözüm için ortak akıl ile hareket etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

 

 

 

ÇEVRİM İÇİ SINAVLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

 

Toplantı sonunda öğrencilerin “Ara Sınav” döneminde uygulanacak ölçme ve değerlendirme kriterleri ile buna ilişkin uygulanacak esaslara yönelik yapılan her türlü duyuru/bilgilendirme ve paylaşımı dikkatle takip etmesi gerektiği vurgulandı. Toplantıda ayrıca, Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin çevrim içi sınavlarının, Türkiye saatine göre gerçekleşeceği uyarısında bulunuldu. Toplantıya; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Burak İşçimen, Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Hilmi Kuşçu, Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe ile senato üyesi öğrenciler katıldı.

 

 

 

Haber / Ruşa ELMA