Kentsel Dönüşüm Eylem Planı Toplantısı yapıldı

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Eylem Planı Toplantısı yapıldı. Tekirdağ'ın deprem bölgesinde olması gerçeğinden hareket ederek, depreme hazırlık konusunda gerekli çalışmaları yaptıkl

GÜNDEM 26.11.2020 17:45:00 0
Kentsel Dönüşüm Eylem Planı Toplantısı yapıldı

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapılan toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Münür Karaevli, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Genel Sekreter Yardımcıları Atabey Baytöre, Müveddet Işık ve Alparslan Kurtoğlu, meclis üyeleri ve daire başkanları ile teknik personel katıldı.

 

BİNALARIN DEPREME DAYANIKLILIĞI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel iyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener tarafından depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm eylem planının ana hatları ile ilgili bir sunumun yapıldığı toplantıda;  binaların deprem dayanımları ile ilgili son durum, yine mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan arsaların rezerv konut üretilmesine yönelik kentsel dönüşüm kapsamında ele alınması, İl bütününde devam eden Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi ile ilgili son gelişmeler, 1999 öncesi inşa edilmiş yapıların risk değerlendirmeleri ile kentsel dönüşümün önünün açılmasına yönelik plan notlarında yapılabilecek değişiklik önerileri ile ilgili değerlendirmeler yapıldı, görüş alışverişinde bulunuldu.

 

“TEKİRDAĞ, BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİNDE”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak insan odaklı hizmet stratejisi ile çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Tekirdağ'ın birinci derece deprem bölgesinde olması gerçeğinden hareket ederek çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu kapsamda Kentsel Dönüşüm Eylem Planımız ile ilgili çalışmalarımızı da hızlandırmış durumdayız. Bundan sonra haftanın iki günü Kentsel Dönüşüm ile Deprem ve Afet çalışmalarında Belediyemizin izleyeceği yol haritasına yönelik toplantılar yapacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak depreme hazırlık konusunda ayrıntılı ve titiz bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçe belediyelerimizle de istişare ederek bu konudaki faaliyetlerimizi ivedilikle hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA