"Ciddi bir artış var, tedbiri elden bırakmayacağız"

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, artan koronavirüs vakalarına karşı tedbirleri arttırdıklarını belirterek, "Ciddi bir artış var. Tedbirleri elden bırakmayacağız. Canımız acıyo

GÜNDEM 24.11.2020 17:58:00 0

 

 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve hıfzıssıhha kurulu üyeleriyle yaptığı online toplantı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

“MASKENİN TAKILMASI DEĞİL ÇIKARILMAMASI GEREKİYOR”

 

Başkan Helvacıoğlu, “Koronavirüse karşı alınan tedbirleri Valimiz Sayın Ekrem Canalp’e aktardık. Yeni önlemler almak üzere önerilerimizi sunduk. Tekrar yeni bir toplantıya kadar alınacak tedbirleri açıkladı. Valimiz, tüm apartmanların ilaçlanması, ulaşım sektöründeki toplu taşımalar, köy garajına gelen tüm araçların ilaçlanması, pazaryerlerinin ciddi denetimi, HES kodu önem verilmesi ve temaslıların izolasyonuna dikkat çekti. Artık maskenin takılması değil çıkarılmaması gerektiği konusunda herkes hem fikir” ifadelerini kullandı.

 

“TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ”

 

“Alınan tedbirler sonucunda düşüş beklediğimizi ifade ettik” diyen Belediye Başkanı Helvacıoğlu, “Kahvehanelerin, çay ocaklarının, kafelerin, restoranların, lokantaların kapalı olması sonucunda, sonuca daha hızlı varacağımıza dikkat çekti. Bu süreçte tedbiri elden bırakmamamız gerek. Valimiz şehirlerarası ulaşımın sakıncalı olduğuna dikkat çekti. Keşan olarak bizde de sadece yerli halk yok. Zaman zaman günde 20-30 bin nüfus dışarıdan geliyor. Saros Körfezi’ne gelenler oluyor. Çevre ilçelerde çalışıp, Keşan’da ikamet edenler var. Kavşak noktasındayız ve bunlar dezavantaj oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

 

“TEDBİRLER DÜŞÜŞÜ GETİRDİ”

 

Pazar yerlerinin, dolmuşların gözden geçirildiğini kaydeden Helvacıoğlu, “Tedbirler düşüşü getirdi, düşüş başladı. Dünden bu yana düşüş var. Halkımızda kendini düşünmeli ve tedbirlere uymalı. Hiç kimse ‘Bana bir şey olmaz’ dememeli. Belediye elinden geleni yapıyor. Bütün tedbirleri belediye üzerinden aldık. Esnafımızın iş yerlerini ilaçlayacağız, esnafımızı takip edeceğiz. Maske takma uyarılarına uymayanlar oluyor. Bu kişilere yönelik ceza kesiliyor. Konuyla ilgili olarak 100 kişiden oluşan 25 ekip sahaya inecek. Sanayiden tutun da evlere kadar denetimler sıklaştırılacak” dedi.

 

“KEŞAN ÖRNEK OLSUN İSTİYORUZ”

 

Mecbur kalınmadıkça dışarıya çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Helvacıoğlu, “Ciddi bir artış var. Tedbirleri elden bırakmayacağız. Canımız acıyor, ekonomi duruyor, kış geliyor, en önemlisi sağlığımız gidiyor, psikolojimiz bozuluyor. Bu etkenler bizi bu kış çok zorlayacak. O yüzden Keşan örnek olsun istiyoruz. Ne olur toplu yerlerde maskelerinizi çıkarmayın. Bizlerde çıkarmayacağız, toplantıları az yapacağız, gençlerimiz saatlere uyacak, yaşlılarımız sokağa çıkmayacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA