Akademisyenler, Beethoven'in eserlerini seslendirecek

Trakya Üniversitesi, dünyaca ünlü Alman besteci Ludwig van Beethoven'ın doğumunun 250. yılı nedeniyle özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Sanatçı ve bilim insanlarının katılımıyla 17 Aralık Per

GÜNDEM 24.11.2020 15:44:00 0
Akademisyenler, Beethoven

 

Müzik tarihinin önemli isimlerinden olan Alman besteci Ludwig van Beethoven, doğumunun 250. yıl dönümünde Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak özel bir sempozyumla anılacak.

 

ÜNİVERSİTENİN SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN TAKİP EDİLEBİLECEK

Hayatının ve müziğinin Türkiye’deki yansımasının değerlendirileceği "250. Doğum Gününde Türkiye'de Ludwig van Beethoven” sempozyumu Trakya Üniversitesinin Facebook ve Youtube hesaplarından canlı olarak takip edilebilecek. Özel dinletilerle katılımcılara müzik dolu bir etkinliğin yaşatılacağı sempozyuma; Piyanist Fazıl Say, Keman Sanatçısı Prof. Dr. Cihat Aşkın, Orkestra Şefi Prof. Rengim Gökmen, Koro Şefi Doç. Ahter Destan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Cemi’i Can Deliorman gibi dünyaca ünlü sanatçılar katılacak. Sosyolog Prof. Dr. Ali Ergur, Halk Müziği Uzmanı ve Müzik Eğitimci Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir, Uzman Müzikolog Ersin Antep, Etnomüzikolog Prof. Dr. İbrahim Yavuz Yükselsin gibi bilim insanlarının da katılacağı sempozyumun başkanlığını Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Devlet Konservatuvarı Müdürü ve Balkan Senfoni Orkestrası Genel Yönetmeni Prof. Ahmet Hamdi Zafer üstlenecek.

 

ONUR KONUĞU REKTÖR TABAKOĞLU

Onur Kurulu Başkanlığını Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Devlet Konservatuvarı Eski Müdürü Prof. Süleyman Sırrı Güner’in, genel koordinatörlüğünü Müzikolog Ersin Antep’in üstlendiği sempozyumun düzenleme kurulu ise Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci (Başkan), Doç. Musa Eren İşkodralı(Genel Sekreter ve Etkinlik Yöneticisi), Doç. Çisem Önver Zafer, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Öner Dinç ve Öğr. Gör. Nilgün İşcan’dan oluşacak.

 

Haber / Yener AKBABA