'Ekonomiye 8.6 milyon TL katkı sağlandı'

Edirne'de sulama sezonunun sona erdiğini açıklayan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) yetkilileri, 2020 yılı sulama sezonunda Edirne ve ilçelerinde toplam 571 bin 591 dekar tarım arazisinin sulandÄ?

GÜNDEM 23.11.2020 16:42:00 0

Türkiye’de suyun dörtte üçünün sulamada kullanıldığını, bu nedenle sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ettiklerini belirten DSİ yetkilileri “Bu bakımdan suyu depolamak, inşa edilen sulama tesisleriyle tarım arazilerine ulaştırmak ve bu süreçte su kayıplarını minimum seviyeye indirmek önem taşıyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” dedi.

 

 

571 BİN 591 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANDI

Bu kapsamda Edirne’de 1 Mayıs’ta başlayan sulama sezonunun 15 Ekim’de tamamlandığını belirten yetkililer “2020 yılı sulama sezonunda Edirne ilimiz ve ilçelerimizde toplam 571 bin 591 dekar tarım arazisi sulandı. Yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 8 milyon 661 bin 414 TL katkı sağlandı” dedi.

 

“ÜLKE TARIMINI DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ”

Edirne’de 2020 yılı sulama sezonunda problem yaşamadıklarını ifade eden yetkililer “Yaptığımız yatırımlarla bunu sürekli hale getirmek ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Hem suyumuza hem toprağımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Çiftçilerimiz de üretmeye devam etsinler. Hep birlikte ülke tarımını daha yukarılara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE