Kozuva, hizmet zincirine ikinci halkayı da ekledi

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın üstyapı ihalesi bugün yapıldı. 6 firmanın katıldığı ihalede en uygun teklifi, 297 milyon 100 bin avro + KDV karşılığında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası

GÜNDEM 20.11.2020 19:19:00 0
Kozuva, hizmet zincirine ikinci halkayı da ekledi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nde yapılan ihaleye Favori İşletmecilik A.Ş./YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. ortak girişimi, EMT İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş./Ziver İnşaat Taah. Mad. Tur. Paz. San. Tic. A.Ş. ortak girişimi, RC Rönesans İnşaat Taahhüt A.Ş., IC İçtaş İnşaat ve Ticaret AŞ, YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, TAV Havalimanları Holding A.Ş. teklif verdi.

 

EN UYGUN TEKLİF 297 MİLYON 100 BİN AVRO

 

İhalede en uygun teklif açık artırma usulüyle belirlenirken, şirketlerle yapılan ve 147 tur süren pazarlık sonucunda en uygun teklifi 297 milyon 100 bin avro + KDV karşılığında Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişimi verdi.

 

İŞLETME SÜRESİ 25 YIL OLACAK

 

Proje toplam 3 etap halinde planlanıyor. 1. etap yatırımların tamamlanarak havalimanının hizmete verilmesi için planlanan yatırım süresi 2,5 yıl olup, işletme süresi 25 yıl olacak.

 

 

HİZMET ZİNCİRİNE İKİNCİ HALKAYI EKLEDİ

 

İlk hava yolu işletmeciliğini 2013 yılında Mogadişu’da üstlenen Süleyman Kozuva’nın burada yaptığı havalimanı terminalinin açılışını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. 7 yıldan bu yana havaalanı işletmeciliğinin yanı sıra otel işletmeciliğini de yürüten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Favori İşletmecilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ihaleyi 25 yıllığına alarak havayolu işletmeciliğinde hizmet zincirine ikinci halkayı ekledi.

 

YAKLAŞIK BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

 

Yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği projeyle Çerkezköy’e yeni bir istihdam kapısı açıldığını söyleyen Favori İşletmecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Bu ihalenin ülkemize, ilçemize ve ailemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 2013’te ülkemizden kilometrelerce uzakta başlayan havayolu serüvenimizi bugün edindiğimiz tecrübelerle ülkemizde de sürdürecek olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah Favori İşletmecilik A.Ş.’nin gelecekte sadece havayollarında hizmet üreten bir firma değil gökyüzünde havacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında yer alacağına inanıyorum. Kurulduğu günden bugüne kadar Favori ailesine katkı sağlayan, emek veren, emek verecek olan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ