Valilik: 'Kemikler tahrip edildi' iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kurtçeşme Çanakkale Şehitliği'nde yenileme çalışmaları sırasında 'kemikler tahrip edildi' iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtil

GÜNDEM 19.11.2020 10:54:00 0
Valilik:

Tekirdağ Valiliği, Kurtçeşme Çanakkale Şehitliği'nin yeniden düzenlenmesi için çalışma başlattı. Çalışmalar devam ederken, bazı basın yayın organlarında, 'Çanakkale Şehitliği'ndeki kemikler tahrip edildi' yönünde haberler yer aldı.

 

VALİLİK YALANLADI

 

Tekirdağ Valiliği, iddiaları yalanladı. Valilikten yapılan açıklamada, “Alan, Kurtçeşme Çanakkale Şehitliği olarak anılıyor. Zaman içerisinde uzun süre atıl kaldığı, bakımsızlık nedeniyle şehitlik alanına yakışmayacak bir görüntü oluşturduğu, kabirlerin kaybolduğu gözlemlenmiştir. Söz konusu alanı atıl durumundan kurtarıp, layık olduğu değeri kazandırmak için alanda yapılabilecek düzenleme çalışmaları Tekirdağ Valiliği tarafından başlatılmıştır. Söz konusu alanda çalışmaya başlanmadan önce, görünür herhangi bir mezar taşı bulunmadığı tespit edilmiştir. Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmış proje kapsamında, yapılan el ile kazı çalışmaları sırasında birbiriyle bütünlük oluşturmayan toplu gömülmüş kemiklere rastlanmıştır. Yapılan araştırmalar ve elde edilen bulgular neticesinde buranın eski bir Osmanlı mezarlığı olabileceği, kemiklerin de çevredeki binalar yapılırken tahrip edilen eski mezarlıktan çıkan kemik parçalarının olabileceği değerlendirilmiştir" denildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ