Levent: Emre için adalet geldi

Çorlu'da intihar eden Emre Y.'ye (23) 9 yaşından 18 yaşına kadar cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan akrabası Vedat Tarhan (69), 26 yıl hapis cezası aldı. Kurucusu olduğu Ahbap Derneğ

GÜNDEM 17.11.2020 14:22:00 0
Levent: Emre için adalet geldi

 

 

Çorlu'da, 9 yaşından itibaren 9 yıl boyunca akrabası Vedat Tarhan'ın cinsel istismarına uğrayan Emre Y., geçtiğimiz yıl 29 Nisan’da 15'inci kattaki evlerinin penceresinden atlayarak, yaşamına son vermişti. İntihar etmeden 1 ay önce ailesine, 2002- 2003 yıllarında evlerinde kalan Vedat Tarhan'ın 2011 yılına kadar kendisine cinsel istismarda bulunduğunu açıklayan Emre Y.'nin, sanık ile yüz yüze gerçekleştirdiği görüşmeye ait ses kaydıyla Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu, ancak dilekçenin intihardan sonra işleme koyulduğu ortaya çıktı.

 

‘ALLAH KATINDA İÇİM RAHAT’ DEDİ

 

Emre Y.'nin intiharından sonra gözaltına alınan ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' gerekçesiyle tutuklanan Vedat Tarhan, 3 ay sonra görülen ilk duruşmada tahliye edildi. Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Vedat Tarhan, geçen yıl 19 Ağustos'ta Çanakkale'de yakalanıp, tutuklandı. Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen duruşmada savcı, Tarhan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Önceki gün Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 10'uncu duruşmaya  tutuklu sanık Vedat Tarhan, cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Emre Y.'nin anne ve ablaları ile Tekirdağ Kadın Meclisi üyelerinin katıldığı duruşma basına ve izleyicilere kapalı yapıldı. Duruşmada son savunmasını yapan Vedat Tarhan, suçsuz olduğunu öne sürerek, "Ben suçsuzum, Allah katında da içim rahat. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

 

26 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

 

Mahkeme, 'Çocuğun nitelikli istismarı' suçundan Vedat Tarhan'ı herhangi bir indirime gitmeden 26 yıl hapis cezası verdi. Duruşmanın ardından Emre Yıldır'ın ailesi, mahkemenin kararını sevinçle karşıladı. Yıldır'ın annesi, babası ve ablaları gözyaşları döktü. Emre'nin ablası Derya Gür, "Bugün güneş Emre için doğdu. Bu adamın bu cezayı bu istismarı ve tecavüzü işlediği artık kesin ve net. Ses kaydını yüce heyet kanıt olarak kabul etmiştir. Tabii ki ağırlaştırılmış müebbet istiyorduk ama yüce heyet sağ olsun bugün bizi dinledi. Kardeşim rahat uyuyacak artık" ifadelerini kullandı.

 

“GEÇ OLDU AMA ADALET SAĞLANDI”

 

Emre'nin ailesinin avukatı Merve Uçanok da, "Sanığın tutukluluk hali de devam ediyor. Evet biz mutluyuz, çünkü suçun sanık tarafından işlendiğinin tespiti ve sanığın cezalandırılması bizim önemliydi ve bu oldu. Biliyorsunuz Emre hayattayken başlatmıştı bu hukuk savaşını ve annesine, 'anne ben kirlendim, yıkanıyorum, yıkanıyorum ama temizlenemiyorum' diyordu. 'Anne, benim için artık güneş doğsun' diyordu. 'Anne artık adalet sağlansın' diyordu. Evet bugün adalet sağlandı. Geç oldu belki ama bugün adalet sağlandı. Emre aramızda yok belki ama bugün adalet sağlandı. O yüzden Emre'miz mezarında rahat uyusun ve bu dava bütün mağdur çocuklara umut ışığı olsun. Bunu canı gönülden diliyorum" dedi.

 

SANATÇI HALUK LEVENT DAVANIN TAKİPÇİSİYDİ

 

Kurucusu olduğu Ahbap Derneği’nin Edirne ekibinin davanın başından beri takipçisi olduğunu belirten Sanatçı Haluk Levent, “ Geçen yıldan beri Ahbap Edirne takipteydi. Dava nihayet sonuçlandı. 17 yaşına kadar akrabası Vedat Turhan tarafından tecavüze uğrayan Emre için adalet geldi. Vedat Turhan 26 yıl ceza aldı. En başından bu yana destek veren herkese tüm STK’lara ve sizlere teşekkürler” ifadelerini kullandı. Levent, geçtiğimiz yıl Aralık ayında, “17 yaşına kadar akrabası tarafından tecavüze uğrayan ve yaşadığı travmayı atlatamayan bu sebeple intihar eden Emre için yarın Edirne adliyesinde olacak Ahbap’lar! Akrabasının ifadesi “evet ses kayıtları bana ait ama kanuna göre zamanaşımı var” Şaka gibi. #emreicinadalet” paylaşımında bulunmuştu.

 

Haber / Buse SERİN