Malkara'da kurtuluş coşkusu

Malkara'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 98'inci yıldönümü cumartesi günü düzenlenen törenle kutlandı.

GÜNDEM 14.11.2020 15:33:00 0
Malkara

 

 

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Selçuk Kaya, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı Sait Yiğitbaşı, Malkara İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen İsmail Erdoğan, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Yıldız, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Nuran Başkütük, Ersin Kaçar, Ahmet Nazif Balcı, İsmail Akkaya, sivil toplum kuruluşu başkanları ve temsilcileri, kurum müdürü, asker-i erkân, okul müdürleri, dernek başkanları, gaziler, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

BUGÜN GÜNLERDEN BAĞIMSIZLIK

 

Çelenk sunumu ile başlayan gören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Bugün sevdamız Malkara’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı. Bugünün onuruyla, gururuyla, coşkusuyla; başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun kahraman silah arkadaşlarına, Kurtuluş Destanını yazan atalarımıza ve bugünümüze sahip çıkan siz değerli hemşehrilerimize en içten duygularımla saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bugün Kurtuluşumuzun Bayramı, bugün günlerden Bağımsızlık. Tarihe en büyük harflerle yazılmış tam adı Fedakârlık ve Cesaret olan Türk’ün en büyük savaşı kurtuluş” dedi.

 

 

VERİLECEK BİR SÖZÜMÜZ VAR

 

Başkan Yurdakul “Kağnıyla destan yazan atalarımızın, bizlere devrettiği bu kutlu emaneti, bu bağımsızlık destanını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında aydınlatmaya devam edeceğiz. Bizler; Gördesli Makbule’nin cesaretinin, Şerife Bacı’nın fedakârlığının, Hasan Tahsin’in umudunun, Seyid Onbaşı’nın kudretinin hem sahibi hem de varisiyiz. Bizlerin burada olmasını sağlayan, Kurtuluş Savaşı Kahramanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, tüm kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Bugün yediğimiz ekmekte, içtiğimiz suda, soluduğumuz havada, Cumhuriyet şemsiyesi altında birlik ve beraberlik içinde omuz omuza durabilmemizi sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, onun kahraman silah arkadaşlarının, yüz binlerce şehit ve gazimizin ödenmez hakları var. Bu yüzden ecdadımıza, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına, o kutlu Cumhuriyet’e, bağımsızlığa, yüz binlerce kahraman şehit ve gazimize verilecek bir sözümüz var. Ne mutlu kurtuluşumuza! Ne mutlu cumhuriyete! Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi. Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasının ardından Merkez Ortaokulu öğrencileri Azra Metin “Bugün Kurtuluş Günü” adlı şiiri, Mert Gülmez “Bir Kurtuluş Destanı” adlı şiiri, Atatürk Ortaokulu Öğrencilerinden Ezgi Or “Bugün” adlı şiiri, Halit Emre Yalçın “Bu Vatan Kimin” adlı şiirlerini okudular. Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma programının ardından Şehitlik Abidesi'nde çelenk sunulurken, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saygı atışı yapıldı.

 

Haber / Murat YAYIN