Atatürk'ün mirasına sahip çıkmayı görev kabul ediyoruz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara'ya kazandırılan Atatürk Silueti'nin açılışı, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümünde yapıldı

GÜNDEM 14.11.2020 15:30:00 0
Atatürk

 

 

Malkara’da yapılan Atatürk Silueti’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Atatürk Silueti açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekilleri Dr. Candan Yüceer ve Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşması ile devam etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde ilçeye Atatürk silueti kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

 

“ATATÜRK’ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına ve mirasına sahip çıkmayı görev olarak kabul ettiklerini söyleyen Albayrak, “Ata'mıza vefa borcumuzun bir gereği olarak diğer ilçelerimiz ve kırsal mahallelerimizde Atatürk anıtları kazandırdık. Cadde, meydan ve parklarımızda Atatürk siluetlerinin kurulumunu gerçekleştirdik.  Bugün burada Malkara ilçemizde Atatürk Silueti kazandırıyor olmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Vatandaşlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız bu anıtın önünden geçerken Ata'mızı hatırlayacaklar. Ata'mızın hatırasını yaşatmaktaki amacımız Atatürk'ün ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerini yaşatmaktır. Cumhuriyet nesilleri olarak Ata'mızın mirasına sahip çıktık ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Atatürk Silueti’nin hayırlı olmasını temenni eden Albayrak, Malkara’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümünü de kutladı.

 

Haber / Murat YAYIN