Yulaf çeşitlerinin tohumları toprakla buluşturuldu

Babaeski'nin Haznedar Köyü'nde milli ve yerli üretimi geliştirme kapsamında yulaf demonstrasyonu yapıldı. Babaeski İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelinin gözetiminde çiftçi Kam

GÜNDEM 14.11.2020 11:09:00 0
Yulaf çeşitlerinin tohumları toprakla buluşturuldu

Yerli ve milli yulaf çeşitlerinin ilçe şartlarında performanslarını görmek ve çeşitleri üreticilere tanıtmak amacıyla Babaeski’nin Haznedar Köyü’nde yulaf çeşit demonstrasyonu kuruldu.

 

TOHUMLAR TOPRAKLA BULUŞTURULDU

 

Dört çeşit üzerinden yürütülen çalışmada öncelikle her bir çeşit için belirlenen parselden alınan toprak numuneleri analiz edilmek üzere Kırklareli Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildi. Analiz sonuçlarına göre İlçe Müdürlüğü teknik personelinin gözetiminde çiftçi Kamer Çetiner tarafından kireç ve üre uygulaması yapılan parsellerde,   Kahraman, Kırklar, Küçükyayla ve Halkalı çeşitlerinin tohumları toprakla buluşturuldu. Kurulan demostrasyon çalışmasının hasada kadar teknik takibi Babaeski İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılacak. Demonstrasyon çalışması tarla günü ile son bulacak.

 

 

Haber / Yakup KARATEPE