Tekirdağ'dan Avrupa'ya ilk ihracat yük treni uğurlandı

Tekirdağ'dan Avrupa'ya ilk ihracat yüklü tren, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ve Asyaport Yönetim Kurulu Ba

GÜNDEM 14.11.2020 11:10:00 0
Tekirdağ

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ'dan Avrupa'ya açılan ilk ihraç yük trenini Tekirdağ'dan Bulgaristan'a yolcu etti. Törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer de katıldı.

 

“ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN”

 

Yük treninin yola çıkmasının ardından açıklama yapan TBMM Başkanı Şentop, “İhracat treni, böylesine önemli bir günde Tekirdağ''ın kurtuluşu olan 13 Kasım'da şehrimizden Bulgaristan'a transit yola çıktı. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasında büyük bir fayda sağlayacak olan ihracat trenimizin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. İhracat treni ile sınır kapılarında yaşanan sıkışıklık ve gümrüklerde yaşanan aksaklıklar sona erdirileceği belirtilirken, ihracat treninin transit olarak geçiş yapmasından dolayı döviz kaybına da son vermesinin öngörüldüğü ifade edildi.

 

 

300 DORSEYE ÇIKMASI PLANLANIYOR

 

Marmaray’dan ilk yurt içi yük trenini geçiren ve Trakya’dan Orta Asya’ya demiryolu ile ilk ihracatı yapan Medlog Lojistik’in Avrupa’ya açıldığını belirten yetkililer “Demiryolu ile taşıma yapılabilen 14 liman ve 28 istasyonda hizmet veren Medlog Lojistik, yatırımlarına bir yenisini ekleyerek Medlog Tekirdağ Tren İstasyonu’nu faaliyete aldı. Bulgaristan Plovdiv’e ilk yükün hareket ettiği Medlog Tekirdağ Tren İstasyonu’nda ana hedef Avrupa içlerine de tren seferleri düzenlemek. İlk olarak toplamda 27 konteyner ve dorse ile başlanan Bulgaristan seferleri, TCDD’nin sağlayacağı imkanlara da bağlı olarak günde 300 adet konteyner ve dorseye çıkması planlanıyor” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ