Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tekirdağ'ın gurur kaynağı olacak bir eser

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan Şehir Hastaneleri Projesi kapsamında yapımı biten ve Hayrabolulu İsmail Fehmi Cumalıoğlu'nun ismi verilen Tekirdağ Å?

GÜNDEM 13.11.2020 18:48:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tekirdağ

Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

 

“MİLLETİMİZİN İCAZETİNİ ALIYORUZ”

 

Bu ziyaretinin Cumhurbaşkanı olarak Tekirdağ’a yaptığı 5’inci ziyaret olduğunu söyleyen Erdoğan “Yapılan eserleri daha önce de hizmete alıp bunun gururunu hep birlikte yaşadık. Biz birileri gibi yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sağa sola değil doğrudan milletimize anlatıyor. Milletimizin icazetini alıyoruz. Seçim meydanlarında ne söz verdiysek onları yapmanın çabası içindeyiz. Bunlar emek vermek, gayret etmek, üretmek yerine üretene, hizmet götürene çamur atmayı marifet sandılar. Ankara'daki sırça köşklerinden gazete köşelerinden milleti aşağılamayı tercih ettiler. Oyunu bir torba kömüre, makarnaya satmayacak bir millet olduğunu idrak edemediler. Bu kifayetsiz müsterihleri artık biz de milletimizde çok iyi tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAK, DAHA ÇOK KOŞTURACAĞIZ”

 

“15 Temmuz gecesi iradesini korumak için tanklara meydan okuyan bu milletin oyunu bir torba kömüre satmayacak kadar şerefli bir millet olduğunu bir türlü anlayamadılar” diyen Erdoğan, “Eski Türkiye bakiyesi elitist, kibirli zihniyetin son günlerde yeniden hortladığını görüyoruz. Biz bunlara rağmen hizmet siyasetini milletimizle yapmayı sürdüreceğiz. Uykumuzdan, ailemizden, vaktimizden fedakarlık yaparak 81 vilayetimizin tamamını kalkındırmak için daha çok çalışacak, daha çok koşturacağız. Tekirdağlı vatandaşlarımızın hasretle beklediği muhteşem bir tesisin heyecanını yaşıyoruz. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi her bakımdan şehrimizin gurur kaynağı olacak bir eserdir” ifadelerini kullandı.  

 

“TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ”

 

Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nin 102’si yoğun bakım olmak üzere toplam 486 yatak kapasiteli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tekirdağ Şehir Hastanesi 124 poliklinik odası, son teknoloji ile 18 ameliyathanesi ile bölgenin en gelişmiş entegre sağlık kuruluşudur. Bu muhteşem eserin Tekirdağ’a hayırlı olmasını diliyorum, hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Salgın döneminde gelişmiş ülkeler dahi dünyadaki tüm devletler gerçek kapasitelerini görme imkanı buldu. Salgın döneminde adeta takke düştü kel göründü misali yüzlerdeki makyajlar akmıştır. Kağıt üstünde maddi bakımdan üstün görünen ülkelerin ne hastane kapasitelerinin ne sağlık sistemlerinin böyle bir yükü taşımadan yetersiz olduğu ortaya çıktı” dedi.

 

 

“ÇOK CİDDİ BİR SAĞLIK ORDUMUZ VAR”

 

Atatürk Havalimanı'nda bin 6 odalı bir hastaneyi 45 günde bitirdiklerini kaydeden Erdoğan, “Aynı şekilde yine bin 6 yataklı bir hastaneyi de Sancaktepe'de, Anadolu yakasında bitirdik. Bunların içinde 16'şar ameliyathane var.  Bu salgınla savaşımız var. Uçaklar yurt dışından geldiği zaman rahatlıkla havalimanına inip 3 dakikada hemen hastanede. Bunları yapan güç, kudret hamdolsun bu iktidar. Çok ciddi bir sağlık ordumuz var. Sağlık ordumuzla çok ciddi bir savaş veriliyor. Ölenlerimiz, şehitlerimiz oluyor. İnşallah mekanları da cennet olsun. Özellikle sağlık personelimize karşı bazı yerlerde yapılan haysiyetsiz saldırılar, onlar da bedellerini ama bu dünyada ama ebedi alemde ödeyeceklerdir. İnsanların dünyada ilgisizlikten öldüğü, maske dahi bulunamayan durumlarla karşı karşıya kaldık. Türkiye güçlü sağlık altyapısı ile salgın sürecinde dikkatleri üzerine toplamıştır. 158 ülkeye maske, tulum ve ilaç desteğinde bulunduk. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 250 yataklı hastaneyi 3 ayda yaptık. Pazar günü de açılışını yapacağız. Ülke olarak 141 ülkeden 100 binden fazla vatandaşı ailesine kavuşturduk. Yaşadıkları ülkelerde tedavi göremeyen 233 insanımızı ambulans uçakla ülkemize getirdik. Kaderimiz ve kederimiz ortak diyerek 155 ülkeye 9 uluslar arası kuruluşa tıbbı yardım yaptık” dedi.

 

“İLAÇ BULUNANA KADAR MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEMİZ GEREKİYOR”

 

Koronavirüsle mücadelenin henüz bitmediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son haftalarda dünya genelinde vaka, hasta ve vefat sayılarındaki tırmanış acı gerçeği hatırlatmaktadır. Rehavete kapılmadan aşı ve ilaç bulunana kadar mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Ekranları başında bizleri izleyen milletime sesleniyorum. Ne olur, Allah rızası için, kafeteryaymış, şurasıymış, burasıymış, sigara içmeyi lütfen bırakın. En önemli  vurgun noktası akciğer. Akciğerin de en önemli vurgun yeme aracı sigara. Artık sizler de bizlere yardımcı olun” dedi.  Aşı konusunda çalışmaların çok yönlü sürdüğünü kaydeden Erdoğan “ Aşı çalışmaları konusunda Almanya, Rusya, İngiltere ile çalışmalarımız sürüyor. Üretilen aşı tüm dünyanın ortak malı olmalı. Rant ve kar hesabının yapılması utanç vericidir. Gerçekçi tedbirler üzerine salgınla mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ”

 

Üretim, ticaret, istihdam ve eğitimin aksamasına asla müsaade etmeyeceklerini kaydeden Erdoğan, “Kendi özgün politikalarımızı uyguluyoruz. Bu politikaları hastalığın seyrine göre takip ediyoruz. 81 vilayetin tamamında devreye giren yoğun cadde, sokak ve duraklarda sigara yasağı bunun son örneğidir. İhtiyaç duyulması halinde gerekli tedbirleri almaktan çekinmeyeceğiz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Sevdiklerimizin ve kendimizin sağlığı için kurallara riayet edelim. Bu kurallara uymak hem insanlık hem de vatandaşlık görevidir. 9 aydır canla başla çalışan sağlık personellerimize minnet borcumuzu sıkı sıkı sarılarak ödeyebiliriz. Milletimizin bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ