Büyükşehir, vatandaşlara Nutuk hediye etti​​​​​​​

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde vatandaşlara Nutuk hediye etti.

GÜNDEM 10.11.2020 16:59:00 0
Büyükşehir, vatandaşlara Nutuk hediye etti​​​​​​​

Dün sabah saatlerinde toplu taşıma araçlarındaki vatandaşlara, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kaleme alınan Nutuk kitabını hediye eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Atamızın aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde vatandaşlarımıza anlamlı bir hediye vermek istedik. Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 82. yıl dönümünde özlem, rahmet ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“TÜM DÜNYADA SEVİLEN VE SAYGI DUYULAN BİR LİDER”  

        

“İstiklal mücadelemize önderlik eden ve güzel yurdumuzu bizlere armağan eden Atatürk, tüm dünyada sevilen ve saygı duyulan bir liderdir” diyen Başkan Kadir Albayrak, “Türk milletinin en zor çağında tarih sahnesine çıkan Atatürk, istiklal mücadelesine başkomutanlık etmiş ve silah arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyet'imizi kurmuştur. ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyen Atatürk, en büyük eseri olan Cumhuriyet'i, bizlere emanet etmiştir. Bize düşen görev, atalarımızdan devraldığımız bu büyük mirası yaşatmak ve yüceltmektir. Cumhuriyet'imizin, özgürlük, bağımsızlık ve demokrasimizin temeli olduğunun bilinciyle Ata'mızın çizdiği çağdaşlaşma yolunda yürümeye, ilke ve inkılaplarını yeni nesillere anlatmaya devam edeceğiz. Bu anlamda dağıttığımız Nutuk kitaplarının da vatandaşlarımıza bu yolda önemli bir yardımcı olacağını düşünüyoruz" dedi.
 

Haber / Buse SERİN