"Hepimize düşen ortak görev Cumhuriyete sahip çıkmak"

Lüleburgaz'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından günün anlam ve önemine i

GÜNDEM 9.11.2020 15:02:00 0

Lüleburgaz’ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs önlemleri çerçevesinde sınırlı sayıda temsilcinin katıldığı çelenk sunma etkinliği Yeni Tören Alanı’nda yapıldı. Etkinliğe Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Kırklareli Milletvekilleri Turabi Kayan Vecdi Gündoğdu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 65'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Mehmet Kurugül ile siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ile dernek temsilcisi katıldı. 

 

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, , Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Gerenli, Lüleburgaz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümünü pandeminin gölgesinde ve İzmir depreminin acıları altında kutladıklarını belirterek, 8 Kasım coşkusunu aynı heyecan ve kararlılıkla kutlayacaklarını söyledi. Gerenli, "Pandemiyle mücadele ettiğimiz, 10 gün önce yaşadığımız İzmir depreminde kaybettiğimiz canların acısını derinden hissettiğimiz ve depremin yaralarını sarmak için seferber olduğumuz bugünlerde, Lüleburgaz’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıl dönümünü, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

 

“LÜLEBURGAZ ESARETİNDEN KURTULDU”

 

Başkan Gerenli, “Kurtuluş Savaşı 7 düvele karşı kazanıldıktan sonra Lüleburgaz, esaret günlerinden kurtuldu. Bize bu güzel duyguları yaşatan, özgür, bağımsız ve onurlu bireyler olarak yaşamamızı sağlayan başta ebedi başkomutan eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan, bu vatan için canlarını, kanlarını seve seve veren bütün şehitlerimizi saygı, minnet ve özlemle anıyorum" ifadelerini kullandı.

 

“LÜLEBURGAZ’IN KURTULUŞUNUN 98’İNCİ YILI KUTLU OLSUN”

 

Lüleburgaz’ın düşman esaretinden kurtulduğu gün olan 8 Kasım’ın her yıl büyük bir coşkuyla kutlandığını kaydeden Gerenli, "İşte bugün o büyük coşkunun Lüleburgaz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Atamızın dediği gibi bugün hepimize düşen ortak görev, ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyete sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bu bilinçle Atatürk ilke ve devrimlerinin rehberliğinde çağdaş Cumhuriyet kenti olan Lüleburgaz, demokrasi ve hoşgörü içerisinde aydınlık geleceğe yürüyecek, bayramlarını ve kurtuluş gününü coşkuyla karnaval havasında kutlamaya devam edecek. 8 Kasım, Lüleburgaz’ın kurtuluşunun 98’inci yılı kutlu olsun" dedi.

 

Haber / Yener AKBABA