Akay'dan kursiyerlere ziyaret

Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen Meslek Edindirme Kursları Mahalle Evleri'nde açıldı. Kursları zi

GÜNDEM 4.11.2020 17:51:00 0
Akay

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü işbirliği ile Bağlık, Kızılpınar ve Veliköy Mahalle Evleri’nde düzenlenen meslek edindirme kurslarını ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi.

 

 

OKUMA YAZMA KURSLARI DA BAŞLADI

 

Belediye ve TEMEK tarafından ortaklaşa düzenlenen Meslek Edindirme Kursları kapsamında Bağlık ve Veliköy Mahalle Evleri’nde ‘Makine ve Nakış Kursu’, Kızılpınar Mahalle Evi’nde ise ‘Basit İğne Teknikleri Kursu’nun verildiğini ifade eden Başkan Akay, ayrıca Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile Bağlık ve Kızılpınar Mahalle Evleri’nde Okuma ve Yazma Kurslarının da başladığını dile getirdi.

 

BAŞARILI OLAN KURSİYERLERE SERTİFİKA VERİLECEK

 

Başkan Akay, pandemi koşullarında açılan Meslek Edindirme Kurslarına ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiğini belirterek “Kurslarımıza katılan kadınlarımıza basit iğne teknikleri, makine nakışı, rölyef, kurdele işi, seramik çalışması, hediyelik eşya çalışması, ipek ve koza çalışması gibi alanlarda usta öğreticiler tarafından eğitimler veriliyor” dedi. Kursların 2021 yılı Mayıs ayında tamamlanacağını ve kurslarda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vereceklerini kaydeden Başkan Akay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü ve Belediyemiz tarafından düzenlenen meslek Edindirme Kurslarımıza katılan tüm kursiyerlere teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi. Kurslarla ev hanımlarının boş vakitlerini değerlendirmeleri ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarını hedeflediklerini dile getiren Akay, kurslarda ayrıca Çerkezköylülük bilincinin de arttığına dikkat çekti.

 

UZAKTAN EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLERİ DE ZİYARET ETTİ

 

Bağlık, Kızılpınar ve Veliköy Mahalle Evleri’nde bulunan Bilgisayar Sınıflarını da ziyaret ederek, uzaktan eğitim alan öğrenciler ile sohbet eden Başkan Akay, öğrencilere başarılar diledi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ