İstanbul'da yeni salgın önlemleri

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Yerlikaya başkanlığında video konferans yöntemi ile toplandı. Koronavirüs salgını ile ilgili yapılan çalışmalar ile sanayi sektöründe çalıÅ?

GÜNDEM 4.11.2020 14:58:00 0
İstanbul

Henüz salgının bitmediğini, tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Bu süreçte maske su kadar gerekli. Mesafe ekmek kadar vazgeçilmez. Temizlik virüse karşı en büyük silahımız. Bunların etkili olması için de kalabalık ortamlardan uzak duralım, kendimize ve toplumumuza yardım etmenin değişmez kuralı bu” dedi.

 

EVDEN ÇALIŞABİLECEKLER

 

Bazı İşyerlerinin çalışma saatlerinin 22.00’da sona ereceğini söyleyen Yerlikaya, “İstanbul’da tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız 28 Eylül 2020 tarihinden itibaren kademeli mesai uygulamasına geçmişti. Bugünden itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamlarını genişletiyoruz. 60 yaş üstü kamu olanlar, hamileler, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve 10 yaş altı çocuğu bulunan kişiler idari izinli sayılacak ve evden çalışabilecek. Diğer personeller haftalık olarak dönüşümlü çalışacak. Sanayi kesiminde çalışanlar mesaiye 07.00'de başlayacak. Karar 9 Kasım Pazartesi itibarıyla uygulanacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU