Ziraat Odası, Kapaklı'da faaliyete başladı

Büyükşehir yapılanması ile birlikte ilçe olan Kapaklı'da, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Tekirdağ'daki odaların irtibat bürosu açmasının ardından Çerkezköy Ziraat Odası

GÜNDEM 2.11.2020 08:00:00 0
Ziraat Odası, Kapaklı

Uzun zamandır Kapaklı’ya Ziraat Odası kurulması için bazı çalışmalar yapıldığını, ancak mesafenin Çerkezköy’e yakın olması ve çiftçi sayısının az olmasından dolayı genel merkezin oda kurulmasına izin vermediğini belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak “Kapaklı’da bu bir ihtiyaçtı. Biz de buradaki potansiyeli gördük ve ihtiyacı karşılamak için şube açmaya karar verdik. Bu şubemizi sadece dosya işlemleri için açmadık. Tohum, gübre, ilaç temini konusunda Kapaklı’daki çiftçilerimize daha yakın olalım diye meclis kararı alarak şubemizi faaliyete geçirdik” dedi.

 

AMACIMIZ EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETMEK

 

Çerkezköy Ziraat Odası olarak bin 200’e yakın aktif üyelerinin bulunduğunu ve bu üyelerin 700’ünün Kapaklı’dan, 500’ünün Çerkezköy’den olduğunu söyleyen Toprak “Kapaklı’daki üyelerimiz Çerkezköy’e gelmeden işlemlerini Kapaklı şubemizde yaptırabilecekler. İlçe Tarım Müdürlüğü’nün bulunduğu kaymakamlık binasının karşısında hizmet veriyoruz. Özellikle İlçe Tarım’a yakın yer bulduk. Amacımız Kapaklı’daki üyelerimize, çiftçilerimize en iyi şekilde hizmet etmek” dedi.

 

ÇİFTÇİLERİN BEKLEDİĞİ YAĞMUR GELDİ

 

Bu mevsimde arpa ve buğdayların yüzde 70-80’inin ekildiğini belirten Toprak “4 aylık kuraklık bizi korkuttu. Sadece bizi değil tüm ülkeyi korkuttu. Barajlardaki su seviyeleri düştü. Hem tarım hem de içme suyu noktasında etkileri oldu. O kuraklığın ardından çiftçilerin ekim ayında ektiği buğdaylara beklediği yağmur geldi” dedi.

 

 

EKİM AYINDA EKİLEBİLECEK SEBZELER

 

Tarımla uğraşanlar için de ekim ayında ekilebilecek sebzelerle ilgili bilgi veren Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, ekim ayında bezelye, bakla, ıspanak, maydanoz, roka, tere, pazı, dereotu, semizotu, kıvırcık, havuç, nane, taze soğan, brokoli, sarımsak, turp ve çim tohumu ekimi yapılabileceğini kaydetti. Toprak, Kapaklı Şubesi’nde tüm sebze, tohum çeşitleri, tarım ilaçları, halk sağlığı ilaçları, ilaçlama pompaları ve mevsimlik fidelerin mevcut olduğunu, isteyenlerin buradan temin edebileceğini belirtti. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU