LİDAŞ depoları günlük 4 bin ton alım yapıyor

Keşan Ticaret Borsası, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ortaklığında kurulan LİDAŞ (Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk San. ve Tic. A.Ş.) Keşan Şubesi, günlük 4 bin ton itha

GÜNDEM 27.10.2020 15:44:00 0
LİDAŞ depoları günlük 4 bin ton alım yapıyor

AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve ilçe yönetimi, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan ve ilçe yönetimi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı ve İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, LİDAŞ depolarını ziyaret etti. LİDAŞ depolarının bulunduğu alana gelen heyeti, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz ve Toprak Mahsulleri Ofisi Keşan Şubesi Müdürü Ali Gücüyeter karşıladı.

 

“YÜZDE 75 DOLULUK VAR”

 

Ziyarette Toprak Mahsulleri Ofisi Keşan Şubesi Müdürü Ali Gücüyeter, depoların alım kapasitesi hakkında bilgi verdi. Daha sonra konuşan Kaymaz da, “Burada 24 saatlik bir çalışma programı uygulanıyor. Günlük 4 bin ton civarında ithal buğday teslim alımı yapıyoruz. Önümüzdeki yıl bu çalışma şeklinin çok daha ileri gideceğini düşünüyoruz. Şu anda yüzde 75 doluluk var. Kapasitemiz 85 bin ton. 7-8 bin ton daha ürün gelmesini bekliyoruz. Böylelikle 65 bin tonu dolmuş olacak. Önümüzdeki yıl harmanda da olası aksaklıkların önüne geçilmiş olacak ve böylelikle Keşan’ımıza rahat bir nefes aldırmış olacağız” dedi.  Milletvekili Aksal ve beraberindeki heyet, LİDAŞ depolarının bölgeye kattığı artı değere dikkat çekerek, çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ