Niyet Beyanı imzaladılar  

Edirne Valiliği ile Bulgaristan Eski Cuma (Tırgovişte) Valiliği arasında Niyet Beyanı imzalandı. İnsani ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik Niyet Beyanı'nın imzaları Edirne Valisi Ekrem Canalp ve

GÜNDEM 22.10.2020 16:10:00 0
Niyet Beyanı imzaladılar  

Bulgaristan'ın Eski Cuma (Tırgovişte) Valisi Mitko Staykov,  Eski Cuma Bölge Müftüsü Nazif Rasimov ve beraberindeki heyet ile birlikte Edirne'ye geldi.  Edirne Valisi Ekrem Canalp ve il müftüsü Alettin Bozkurt tarafından karşılanan heyet daha sonra bir süre görüşmelerde bulundu.    

 
“ARAMIZDAKİ İLİŞKİLERİ İLERİ BOYUTA TAŞIYACAK”


Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Balkan coğrafyasında komşu olarak yaşıyoruz. Hali hazırda da Eskicuma’dan Edirne’ye ziyarete gelenler ve Edirne’den Eski Cuma’ya ziyarete gidenler var.  Bu ziyaretlerin bir kısmı turistik bir kısmı da ticari bir boyutu var. Bugün kendi aramızda yapacağımız bu iş birliği protokolü de aramızdaki insani ilişkileri ve ticari ilişkileri çok iyi bir çerçeve oturtup ileriye daha güçlü bir şekilde taşınmasına vesile olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Bulgaristan Başbakanı Sayın Borisov arasındaki iyi ilişkiler, kardeşlik ilişkisi, dostluk ilişkisi, arkadaşlık ilişkisi devletlerarası her düzeye yansıyor” ifadelerini kullandı. 

 


İMZA TÖRENİ YAPILDI 


Eski Cuma (Tırgovişte) Valisi Mitko Staykov da Vali Canalp’e ülkeleri arasında var olan ilişkilerin güçlü bir bağa dayandığını ifade etti. Konuşmaların ardından, Edirne Valiliği ile Bulgaristan Eski Cuma (Tırgovişte) Valiliği arasında, insani ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ‘Niyet Beyanı’ imza töreni yapıldı.


Haber / Ruşa ELMA