Öğrencilere tabletleri teslim edildi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından dernek üyelerinin ve bağışçıların katkılarıyla alınan tabletler, uzaktan eğitim gören ortaöğretim öğrencilerine te

GÜNDEM 21.10.2020 13:43:00 0
Öğrencilere tabletleri teslim edildi

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insanı topluma ulaşmak amacını taşımaktadır. Derneğimiz ülkenin ‘Çağdaş uygarlık düzenin üzerine çıkması’ ülküsü için bilgi beceri, deneyim ve birikimle gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Çağdaş toplum ve birey için hedef evrensel çocuk, kadın ve insan haklarına saygılı demokratik, laik bir toplum ve sosyal hukuk devleti düzeninin gerçekleştirilmesi korunması ve geliştirmesidir” dedi. 

 

“AMACIMIZ SORUNLARIN DEĞİL ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMAK”

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bireylerin hukuksal, siyasal, ekonomik, kültürel, toplumsal, fiziksel konumunun geliştirilmesi, tüm insan hakları ve örgütlerinden yararlanmalarını sağlanması, toplumda çevre sorunları ve kültürel mirasımızla ilgili duyarlılığın artırılması ve çevre bilincinin yerleştirilmesine öncülük ettiğini kaydeden Nigar Soyak, “Sorunların değil, çözümün bir parçası olmak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin amacı ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak toplumun kalkınmasına katkıda bulunmaktadır. Resmi ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmak ÇYDD’nin amacı doğrultusunda projelerini profesyonel çalışanları, gönüllüleri, kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirir. Partiler üstü konumunu korumak, ÇYDD’nin amacı doğrultusundadır. Çağdaşlık anlayışımız ulusal ve evrensel değerleri içleştirmiş, laikliğe, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan çok kültürlü bir toplumu zenginlik kabul eden, eleştiriye açık, üreten ve kamu yararını gözeten bir anlayıştır. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık, demokrasi kültürü, laiklik, hukukun üstünlüğü,dürüstlük, güvenirlik, çevre bilinci ve emeğe saygı değerlerimizdir” ifadelerini kullandı. 

 

“EĞİTİMDE BÜYÜK AKSAKLIKLAR YAŞANIYOR”

 

Soyak, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 1995 yılından bu yana eğitim ve öğretime önemli katkılar sunduğunu kaydederek, “Bugüne kadar 380 öğrencimize burs verdik. Şuanda dünyada yaşanan salgın nedeniyle eğitim ve öğretimde büyük aksaklıklar yaşanmaktadır. Bu aksaklıkların çözümüne yardımcı olmak için gönüllülerimizin hediye ettikleri tabletleri bugün 12 öğrencimize takdim edeceğiz. Bağışçılarımıza ve dernek üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi. Nigar Soyak’ın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, “Bu akşam burada bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Tabletlerin eğitim gören kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.  Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından bağışçılarının destekleriyle alınan tabletleri uzaktan eğitim gören 12 ortaöğretim öğrencisine takdim edildi. Dernek binasında düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Cengiz Memiş, dernek üyeleri ve bağışçılar katıldı. 

 

Haber/ Yener AKBABA