Çorlu'da menhol kapakları yola sıfırlanıyor 

Çorlu Belediyesi, trafik akışı sırasında sorunlara neden olabilen düşük ya da yüksek menhol kapaklarını yol seviyesiyle eşitliyor. Çorlu'da birçok kurum tarafından yürütülen altyapı, yol ve kal

GÜNDEM 21.10.2020 09:33:00 0
Çorlu

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün caddelerde gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kısa süre içinde tüm menhol kapaklarının yol seviyesiyle eşitleneceğini söyledi. Sarıkurt, "Çorlu'da TESKİ, TREDAŞ, telekomünikasyon kurumları ve belediyemiz tarafından yürütülen altyapı, yol ve kaldırım çalışmaları kapsamında, zemin altında veya üstünde kalan, zaman içinde bozularak trafikte tehlike arz eden, ekonomik ömürlerini tamamlayan çeşitli kurumlara ait menhol kapaklarını, kendi imkânlarımızla yeniden düzenliyoruz. Oluşturduğumuz ekiple kapakları yola sıfırlıyor ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan kapakları günümüz teknolojisine uygun kapaklar ile değiştiriyoruz" diye konuştu. 


KENDİ İMKANLARIYLA YAPIYOR 


Bölgede kendi olanaklarıyla tüm kurumlara ait menhol kapaklarını bu ölçekteki araç ve ekipmanla sıfırlayıp yenileyen tek belediye olduklarının altını çizen Sarıkurt, "Bugüne kadar Esentepe Mahallesi Erenler Sokak, Hürriyet Mahallesi Kurtuluş Caddesi, Kazımiye Mahallesi Barbaros Caddesi, Muhittin Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi, Reşadiye Mahallesi Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Gölcük Meydanı, Şeyhsinan Mahallesi Güney Caddesi, Eski Tekirdağ Caddesi ve Hülya Sokak'ta 18 ayrı noktada menhol kapaklarını yola sıfırladık" dedi. 

 


TRAFİĞE UYGUN HALE GETİRİLİYOR 


Dört personel ve ekipmanla gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda menhol kapaklarının çevrelerine iki ton sıcak asfalt sererken, bin 280 kilogram hızlı donan kimyasal harç kullandıklarını kaydeden Sarıkurt, "Ayrıca 13 menhol kapağını da yenileriyle değiştirdik. Ekiplerimiz şehir genelinde farklı noktalarda, ihtiyaç duyulan menhol kapak sıfırlama ve yenileme çalışmalarına devam ederek yaya ve araç trafiğine uygun hale getirecek. Böylelikle Çorlu'muzda özellikle araç sürücülerimizin talepleri büyük ölçüde çözüme kavuşacak" ifadelerini kaydetti.