LYMBA, yabancı bisikletçileri ağırlamaya devam ediyor 

İsviçre'nin Lozan kentinden yanlarında 7 yaşındaki ikizleri Alice ve Margaux ile birlikte bisikletle yola çıkan Leila (45) ve Marc Servajan (54), geldikleri Kırklareli'nde Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi'ni (LY

GÜNDEM 20.10.2020 11:29:00 0
LYMBA, yabancı bisikletçileri ağırlamaya devam ediyor 

Lüleburgaz Yıldızları Bisiklet Akademisi (LYMBA), bisiklet tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. Akademinin son misafirleri, İsviçreli Servajan ailesi oldu.


“TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVDİK”


Emekli öğretmen Leila ile mühendis Marc Servajan çifti, 7 yaşındaki çocukları Alice ve Margaux ile birlikte yıllardır hayalini kurdukları bisikletle Türkiye turunu gerçekleştirdi. Lozan kentinden bisikletleriyle İstanbul’a doğru yola çıkan ailenin dinlenme durağı Lüleburgaz oldu. Lüleburgaz’da yolda tesadüfen karşılaştıkları bisiklet tutkunu İnanç Zorlutuna tarafından LYMBA’ya gelen aile, tesiste misafir edildi. İstanbul’a uzun yıllardır bisikletle yolculuk yapmak istediklerini söyleyen Leila Servajan, İstanbul’dan sonraki rotalarına henüz karar vermediklerini söyledi. Bisikletle gezmeye eşi Marc Servajan ile başladıklarını söyleyen Leila Servajan, ikizleri Alice ile Margaux doğduktan sonra plana onları da dahil ettiklerini belirtti. İlk olarak Türkiye’ye geldiklerini söyleyen Servajan, Türkiye ve Türk insanına aşık olduklarını söyledi.

 


“BÖYLE BİR YAPIYI DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE GÖRMEDİK”


 Servajan, “Bisikletle gezmeye eşimle birlikte başladık. Çocuklar henüz dünyaya gelmemişti. Daha sonra da bisikletle dünyayı gezme deneyimini onlarla paylaşmıştı. Türkiye’de bu bizim 2’nci gecemiz. Türkiye´ye aşık olduk. Buna, bizim karşımıza çıkan güzel insanlar etki etti” ifadelerini kullandı. Leila Servajan, LYMBA gibi bir yapıyı dünyanın hiçbir yerinde görmediklerini belirterek, “Burayı çok beğendik. Çocuklarımız çok uzun kilometrelerin ardından LYMBA’ya yorgun gelmemize rağmen burayı çok sevdi. Veledromun etrafında defalarca tur attılar. Aileler ve çocuklar için burası mükemmel bir yer. Burayı daha önceden hiç duymamıştık.” ifadelerini kullandı.


“BU KENTE LAZIM OLAN TAŞIT BİSİKLET” 


Daha önceden Türkiye ve Türk misafirperverliği hakkında olumlu sözler duyduklarını kaydeden Servajan, “Dereköy´de bizi ilk gördükleri anda çay ikram ettiler. Biz buna çok şaşırdık. Başka da söyleyecek bir şey yok. Türk misafirperverliği gerçekmiş” dedi. Leila Servajan, çocuklarını da tura katmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Bir yıl önce bunu kendi ülkemizde 10 günlük demo olarak denedik. Çocuklar da bisiklete binmeyi sevince bu projeye çocuklarımızı da dahil ettik. Yola böyle çıktık. Burada 4 tekerlekli bisikletle sürmeyi öğrenen çok fazla çocuk gördüm. Bu onlar için çok büyük bir fırsat. Bu kente lazım olan taşıt bisiklet” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE