Jandarmadan sahte içki operasyonu

Ülke genelinde 60'a yakın kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sahte içkiyle mücadele devam ederken, sahte içki üreticilerine yönelik operasyonlar da sürüyor. Tekirdağ'da da jandarma ekipleri taraf?

GÜNDEM 20.10.2020 10:35:00 0
Jandarmadan sahte içki operasyonu



Saray’da jandarma ekipleri tarafından bir tavuk çiftliğine düzenlenene sahte içki operasyonunda 1 ton şarap, gümrük kaçağı içki ile tabanca ve av tüfekleri ele geçirildi. İlçedeki bir tavuk çiftliğinde sahte içki imalatı yapılıp, piyasaya sürüldüğünü belirleyen Tekirdağ Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Saray Jandarma Komutanlığı ekipleri, çiftliğe yaptıkları baskında özel kurulmuş düzenekler ile bidonlara konulmuş 1 ton şarap, yumurtaların bulunduğu bölümlere konulmuş gümrük kaçağı 86 şişe viski, 17 şişe rakı, 2 av tüfeği, tabanca ele geçirdi. Çiftlik sahibi M.K. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

 


EVE OPERASYON DÜZENLENDİ


Çorlu’da da bir bağ evinde yapılan aramada 586 litre sahte içki, içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı. Çorlu’da A.G.'ye ait bağ evinde sahte içki üretilip, piyasaya sürüldüğünü belirleyen Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri,  eve operasyon düzenledi. 


586 LİTRE SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ


Evde yapılan aramada 570 litre sahte şarap, 16 litre sahte rakı olmak üzere 586 litre sahte içki, rakı yapımında kullanılan damıtma sistemi 4 derece ele geçirildi. Ev sahibi A.G. gözaltına alınırken, ele geçirilen sahte içkilere imha edilmek üzere el konuldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 


Haber / Şaban KARDEŞ