Güvenli ve defansif sürüş teknikleriyle afetlere hazırlanıyorlar 

Tekirdağ'da devam eden "UMKE ile Afetlere Hazırlık" projesi kapsamında, personele güvenli ve defansif sürüş eğitimi verildi. Toplam 10 gün süren eğitimin ardından sertifika töreni düzenlendi. 

GÜNDEM 19.10.2020 08:09:00 0
Güvenli ve defansif sürüş teknikleriyle afetlere hazırlanıyorlar 

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen "UMKE ile Afetlere Hazırlık" projesi kapsamında, güvenli ve defansif sürüş eğitimi yapıldı. Bu kapsamda, Tekirdağ Ağız Diş Sağlığı Hastanesi'nde teorik, Hayrabolu Motokros Parkur Sahası'nda ise pratik eğitim programı düzenlendi. Toplamda 10 gün süren "Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri” eğitiminin tamamlanmasının ardından sertifika töreni yapıldı. 


SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ 


Deprem, sel ve yangın gibi afetlerde kullanılmak üzere tahsis edilen 4x4 araçlarla ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerine tahsis edilen 4x4 paletli ambulanslarla vakalara zamanında ulaşabilmesi amacıyla düzenlenen ileri sürüş teknikleri ve defansif sürüş teknikleri gibi konuların yer aldığı teorik ve uygulamalı eğitim, iki grup şeklinde düzenlendi. 13 kişiden oluşan her grubun eğitimi üç gün sürdü. Eğitimin tamamlanmasının ardından düzenlenen sertifika teslim törenine; Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Dönmez, Personel Hizmetleri Başkanı Zafer Soykırlı, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Serkan Alkan, UMKE personeli ve 112 personeli katıldı.

 


DR. KALKAN'DAN PERSONELE TEŞEKKÜR 


Törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, “Kritik dakikalar ve saniyeler içerisinde hayat kurtarma ve hayatın ileriki dönemlerde daha iyi idame ettirilmesi amacıyla 7 gün 24 saat cansiperane bir şekilde görev başında olan ve bu kutsal görevi ifa eden sağlık çalışanlarımıza, gönüllülük esası ile görev yapan UMKE personelimize canı gönülden teşekkür eder, minnet ve şükranlarımı sunarım” diye konuştu. Halihazırda devam eden proje kapsamında; UMKE'de görev alan 26 personel ile acil sağlık hizmetlerinde etkin sağlık ve kurtarma hizmeti sunulabilmesi, eğitimli ve nitelikli sürücü sağlık personeli yetiştirilmesi planlanıyor.

 
Haber / Şaban KARDEŞ