Hayvanlarını korumak için nöbet tutuyorlar 

Edirne'de son zamanlarda köylere inen aç kurtlar, hayvanlara saldırmaya başladı. Aç kurtlar 29 koyun, 1 buzağı ve 3 köpeği telef etti. Kurtların saldırılarına karşı besiciler, tüfekleriyle gece ve günd

GÜNDEM 16.10.2020 14:07:00 0
Hayvanlarını korumak için nöbet tutuyorlar 

Edirne'nin merkeze bağlı Demirhanlı ve Hacıumur dahil bazı köylerine son günlerde inen aç kurtlar, ahırlarda ve açık arazide otlatılan hayvanlara saldırmaya başladı. 


“KOYUNLARIM HİÇBİR ŞEY YİYEMİYOR”


Kurtların korunaklı bulunan 3 koyununu boğazından ısırarak, yaraladığını söyleyen Emiş Altınkılıç, "Gece yarısı kurtlar gelmiş, koyunlarıma saldırmış, 3'ünü yaralamış ama köpekler karşı gelmiş. Sabah geldiğimizde koyunlar kan içindeydi, boğazlarından ısırmışlar ama etraf çevrili olduğundan dışarı çekememiş. Koyunların şimdi boğazı şiş, hiçbir şey yemiyorlar. 40 yıldan beri bu köyde yaşıyorum ve hayvancılık yapıyorum. Böyle bir olay yaşamadım, çok şaşırdık” dedi. 


“TEDİRGİNİZ”


Çiftçi Yaşar Çakıcı da, “Geçenlerde tarlada çalışıyordum sonra köpek gördüğümü sandım arkamdan geliyordu, bir de baktım ki kurtmuş. Telefonla videosunu çektim ardından köye saldırılar başladı. Biz de hayvancılık yapıyoruz, tedirginiz. Önlem alınması gerekiyor çünkü kışın aç kalınca daha fazla gelmeye başlarlar" ifadelerini kullandı. 


“NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİLMİYORUZ”


Aç kurtların buzağısını daha doğar doğmaz yediğini söyleyen Hacıumur'da besicilik yapan Ayhan Cansever de, “Gece yarısına kadar bir ineğimizin doğum yapmasını bekliyorduk. Sonra bir belirti göstermeyince biz de eve girdik. Sabah kalktığımızda bir de baktık ki inek doğurmuş fakat buzağının içini kurtlar yemiş. Buna çok üzüldük. Daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştık. Kutların genelde hep küçükbaş hayvanlara saldırdığını biliyoruz. Tedirginiz, 20 senedir hayvancılık yapıyorum daha önce böyle bir durumla karşılaşmadım, üzgünüz. Gece belli bir saate kadar önlem olarak bekliyoruz, açık işletme yani ahırımıza da aydınlatma yaptık. Biz mağduruz. Kurtların, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından doğaya bırakılan çipli kurtlar olduğunu duyduk, vurulması yasakmış. Ne yapmamız gerekiyor, bilmiyoruz” ifadelerini kullandı. 


Haber / Ruşa ELMA