İYİ Parti'li Demirbaş: Esnafımız bin dertli 

İYİ Parti Tekirdağ İl Yönetimi, İl Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanı Elif Demirbaş öncülüğünde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Demirbaş, "Esnafımız bin dertli. Vatandaşın d

GÜNDEM 15.10.2020 17:42:00 0
İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ülke genelinde il il gezerek esnafların sorunlarını dinlerken, partinin yerel örgütleri de esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyor. Süleymanpaşa'da esnaf ziyaretleri yapan İYİ Parti Tekirdağ İl Yönetimi, pandemiden dolayı zor durumda kalan esnafların şikayetlerini dinledi. Siftah yapamadan kepenk kapattığını belirten esnafların yanı sıra vergi ve sigorta borçları ile kira, elektrik, su ve doğalgaz faturaları da esnafların en çok dert yandığı konular oldu. 

 

"SİFTAH YAPAMADAN GÜNÜ BİTİREN ESNAF VAR"

 

İYİ Parti Tekirdağ Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanı Elif Demirbaş öncülüğündeki il yönetimi ve Süleymanpaşa ilçe yönetimi, "Millet Bizi Çağırıyor" sloganı çerçevesinde ilçedeki esnafları ziyaret etti. Ziyaretler sırasında esnafların sorunlarına bire bir tanık olduklarını kaydeden İYİ Parti'li Elif Demirbaş, “Bir yandan genel başkanımız Meral Hanım, Türkiye’yi dolaşarak esnafın derdini dinlerken, biz de yerelde esnafımızın ve işverenlerimizin sorunlarını dinliyoruz. Esnafımız bin dertli. Ziyaretlerimizde esnafımızla uzun uzun sohbet ettik. Yapılan ziyaretlerde esnafın siftah yapmadan kepenk kapattığını öğrendik" diye konuştu. 

 

 

"BORÇLARINI ÖDEYEMEYEN ESNAF, PERSONEL ÇIKARIYOR"

 

Vergi ve sigorta borçlarını ödeyemeyen esnafların aynı zamanda elektrik, su ve doğalgaz faturalarını dahi ödeyemeyecek duruma geldiğine dikkat çeken Elif Demirbaş, "Çok acı bir durum. Esnafımız bitmiş durumda. Vatandaşın da alım gücü kalmadığı için esnaf çareyi personel çıkartmakta bulmuş. Banka kredi borçlarını ödeyemeyen esnafımızın durumu içler acısı. Esnafın artık dayanacak gücü kalmamış” ifadelerini kaydetti. 


Haber / Şaban KARDEŞ