Tekirdağ'da kaçak içki operasyonu; 4 gözaltı

Son dönemlerde pek çok ilde sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının artması üzerine Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube MüdÃ?

GÜNDEM 14.10.2020 16:14:00 0
Tekirdağ

Kaçak içki nedeni ile birçok ilde yaşanan ölümler üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, kaçak içki imal edilip satıldığı bilgisi üzerine 47 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

 

47 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

 

Adreslerde yapılan aramalarda, 1200 litre etil alkol, 40 litre el yapımı içki, 218 adet kaçak içki yapımında kullanılan kit, 250 litre üzüm şırası, damıtma düzeneği ve farklı ebatlarda pet şişeler ele geçirilirken, bir imalathanede yapılan aramada ise, elektrikli termosifonun su doldurulan haznesinde kaçak içki bulundu.

 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

47 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 4 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

 

3 BİN 232 LİTRE KAÇAK/SAHTE ALKOLLÜ İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, Salı günü ülke genelinde KOM ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda bin 552 şişe ve 3 bin 232 litre kaçak/sahte alkollü içki ele geçirildiğini açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 13 Ekim tarihinde ülke genelinde alkollü içki ve etil alkol satışı yapan ile sahte içki sattığı/bulundurduğu şüphesi bulunan işyerleri ve depolarına yönelik olarak eş zamanlı “Alkol Operasyonu” gerçekleştirildiği belirtildi.

 

“KAÇAK VE SAHTE İÇKİYE YÖNELİK OPERASYONLAR DEVAM EDECEK”

 

4 bin 439 personelden oluşan bin 567 ekibin katılımı ile gerçekleştirilen operasyonlarda 3 bin 98 iş yerinde/depoda arama ve denetleme gerçekleştirildiği, 99 şüpheli hakkında adli ve idari işlem yapıldığı, 2 aranan şahsın yakalandığı, 1 adet yasadışı alkollü içki imalathanesinin deşifre edildiği belirtilerek “Operasyon neticesinde bin 552 şişe ve 3 bin 232 litre kaçak/sahte alkollü içki, 12 bin 287 litre etil alkol, bin 430 şişe yüzey temizleyici, 6 bin 615 şişe içki aroması, 25 adet boş alkollü içki şişesi, 99 adet sahte bandrol, 6 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek ve bunlara ait 32 adet mermi, 53 bin 820 adet içi tütünle doldurularak sigara haline getirilen makaron, 2 bin 793 adet puro, 428 paket kaçak sigara,  bin 706 adet cinsel içerikli hap ve 4 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Türk Polis Teşkilatı olarak halkımızın sağlığını tehdit eden kaçak ve sahte içkiye yönelik operasyonlarımızı yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” denildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU