İspanyol bisikletçinin tavsiyesiyle Lüleburgaz'a geldi

Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi'nin (LYMBA) son misafiri İngiliz turist Luqman Samir oldu. 2015 yılında Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında AB projesiyle mühendis olarak kısa sür

GÜNDEM 12.10.2020 14:43:00 0
İspanyol bisikletçinin tavsiyesiyle Lüleburgaz

Dünyanın dört bir yanından yüzlerce bisiklet tutkununun uğrak noktası haline gelen ve “Bisikletçilerin Birleşmiş Milletleri” benzetmesi yapılan Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’nin son misafiri ise İngiliz Luqman Samir oldu. Aynı zamanda mühendis olan ve son olarak Güney Amerika’da İngilizce öğretmenliği yapan Samir, yola çıkma hikayesinden Lüleburgaz ve LYMBA hakkındaki izlenimlerini anlattı.

 

“İŞSİZ KALDIKTAN SONRA HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEYE KARAR VERDİM”

 

Samir, “İki ay önce İngiltere’nin Manchester kentinden yola çıktım. Hedefim İran’a gitmek. Uzun yıllardır dünyayı bisikletle gezme düşüncem var. Bu hayalini koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kaldıktan sonra gerçekleştirmeye karar verdim. Latin Amerika’da İngilizce öğretmeni olarak çalışıyordum. Koronavirüs nedeniyle işimden oldum. Oradan döndükten sonra bir iş bulamadım. Bisikletim de vardı. Uzun bir yolculuğa çıkmamıştım. Aklımın bir köşesinde bisikletle hep yola çıkma düşüncesi vardı. Ancak bu zamana denk geldi” ifadelerini kullandı.

 

“DAHA ÖNCE HİÇBİR YERDE BİSİKLET AKADEMİSİ GÖRMEDİM”

 

Türk insanının koronavirüse yönelik aldığı tedbirleri de anlatan Samir, “Türkiye’de henüz 5’nci günüm. Ancak Türkiye’deki insanlar Avrupa’da gördüğüm diğer ülkelere kıyasla kişisel olarak sorumluluğunun farkında. Bu konuda iyi bir politika izleniyor olmalı ki insanlar bunu uyguluyor. Bu salgın umarım kısa süre içerisinde biter” ifadelerini kullandı. Samir, LYMBA’yı Hırvatistan’da karşılaştığı İspanyol bir bisiklet tutkunundan öğrendiğini söyleyerek, “Daha önceden hiçbir yerde bisiklet akademisi görmedim ya da duymadım. Bisikletle Hırvatistan üzerinden geçerken İspanyol bir bisikletçiyle tanıştım. Bana Lüleburgaz’da Bisiklet Akademisi olduğunu ve İnanç Zorlutuna isimli bisiklet tutkununun misafirperverliğini anlattı. Bana burayı kesinlikle tavsiye etti. Ben de Lüleburgaz Bisiklet Akademisi’ni rotama ekledim” dedi. Lüleburgaz Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çektiren Samir, LYMBA gibi bir yeri daha önce hiç görmediğini söyledi. Samir, “Böyle bir alanla hiç karşılaşmadım. Diğer ülkelerde bedava olarak apartman daireleri gibi yerlerde kaldım. Son olarak Sarajevo’da günlüğü 8 Euro karşılığında bisikletçilerin kaldığı bir yerle karşılaştım. Ama burası gibi değildi” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA