Belediye, 27 vatandaşın ev temizliğini yaptı

Lüleburgaz Belediyesi Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında toplam 27 vatandaşın ev temizliğini yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, talep doğrultusunda vatandaşların aylık kişisel hijyen bakımlarının d

GÜNDEM 9.10.2020 13:03:00 0
Belediye, 27 vatandaşın ev temizliğini yaptı

Lüelburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Koronavirüs salgınının çıktığı günden bu yana yaptığımız maddi ve gıda yardımlarının yanı sıra ihtiyacı olan vatandaşlarımızın evlerini de temizliyoruz. Mahalle muhtarlarımızın her ay tespit ettikleri ihtiyaç sahibi vatandaşlar için dilekçeyle başvuru yaptığı Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz yaptığı ön araştırmanın ardından vatandaşların evini temizliyor” dedi.

 

“ALAN EL VEREN ELİ GÖRMEYECEK”

 

Yapılan ön araştırmanın ardından kişilerin ihtiyaç sahibi olduğunun tespit edilmesi sonucunda harekete geçen ekiplerimiz, ayda en az bir kez evleri baştan aşağı temizliyor. Ekiplerimiz gelen talepler doğrultusunda aynı adrese 2 haftada bir giderek evin bütün temizlik işlemlerini gerçekleştiriyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında toplam 27 ayrı adreste temizlik gerçekleştirdi. Üç kişinin de kişisel hijyen temizliğini gerçekleştiren ekiplerimiz, “Alan el veren eli görmeyecek” prensibiyle hareket ediyor” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞLAR DA İHTİYAÇ SAHİBİ KİŞİLER İÇİN BAŞVURABİLİR”

 

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Samet Servet de, muhtarların yanı sıra vatandaşın da ihtiyaç sahibi kişiler için bizzat belediyeye başvuru yapabileceğini söyledi. Servet, vatandaşların bunun için 4445539 numaralı çağrı merkezini aramasının yeterli olacağını belirterek, “İhtiyaç sahibi kişi hakkında yapılacak doğrulamanın ardından ekiplerimiz hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacaktır” dedi.