Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Vazife Malulü olan Polis Memuru Cumhur Özsoy'a tevdi edilen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" önceki gün Kırklareli Valiliği Atatürk Toplan

GÜNDEM 9.10.2020 09:57:00 0
Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni yapıldı

2015 yılında Mardin Midyat’ta terör örgütü ile çıkan çatışmada yaralanarak Vazife Malulü olarak “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” ile tevcih edilen Polis Memuru Cumhur Özsoy’un eşi Şehit Polis Memuru Nefise Özsoy, 2016 yılında Mardin Midyat’ta teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit olmuştu.

 

 

“İMANIN VE VATAN SEVGİSİNİN SEMBOLÜDÜR”

 

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı töreninde konuşan Vali Bilgin; “Şehitlik ve gazilik unvanı, hiçbir maddi ԁeğer ve dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyüktür. Gazilerimiz,  temsil ettikleri değerlerin bilinciyle onurlu, ağırbaşlı duruşlarıyla, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik etmektedirler. "Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum" inancı, imanın ve vatan sevgisinin sembolüdür” diyerek, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize, değerli ailelerine ve kıymetli şehit yakınlarımıza minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Tevcih töreni ve konuşmaların ardından Vali Bilgin, Şehit Polis Memuru Nefise Özsoy ve Vazife Malulü Polis Memuru Cumhur Özsoy’un evlatları Eylül Elif ve ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Yakup KARATEPE