29 branşta kurs açılacak

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen, 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi Mesleki ve Kişisel Gelişim Kursları ile Kış Okulları için başvurular başladı.  Katılımın ücretsiz olduğu

GÜNDEM 8.10.2020 10:35:00 0
29 branşta kurs açılacak

Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açılacak olan kurslarda 7-12 yaş ve yetişkinler olmak üzere iki farklı düzey bulunduğunu belirten yetkililer “Kış Okulları adı altında 7-12 yaş arası çocuklar için sanat dalında Piyano, Keman, Gitar, Salon Dansları, Uygulamalı Tiyatro ve Halk Oyunları olmak üzere altı branşta eğitim verilecek. Spor dalında ise Futbol, Basketbol, Voleybol, Okçuluk, Karate, Boks, Tekvando, Güreş, Tenis ve Serbest Dalış olmak üzere on farklı kategori bulunuyor” dedi.

 

YETİŞKİNLER İÇİN 13 BRANŞTA KURS

 

Mesleki ve Kişisel Gelişim Kursları adı altında ise yetişkinlere yönelik yabancı dil, hobi ve enstrüman gibi seçeneklerin yer aldığını, Diksiyon, Fotoğrafçılık, İşaret Dili, Klarnet, Piyano, Gitar, Keman, Çinicilik, Pilates, Tezhip, İngilizce, Yunanca ve Rusça olmak üzere 13 farklı branşta kurs açılacağını belirten yetkililer “Çocuklar ve kendini geliştirmek isteyen vatandaşlar için toplamda 29 farklı branşta eğitim imkânı sunulmuş olacak.

 

12 KİŞİ İLE SINIRLI TUTULACAK

 

Kurslarda salgın tedbirlerinin uygulanacağını, öğrenci ve eğitmenlerin sınıflara maskesiz olarak alınmayacağını, sınıf girişlerinde ateş ölçümü yapılacağını, her sınıfta dezenfektan bulunacağını ve öğrencilerin sosyal mesafe kurallarına göre yerleştirileceğini ifade eden yetkililer “Başvuru sayıları ve her kursun kendi işleyişi dikkate alınarak sınıflar oluşturulacak. Kontenjanların azami 12 kişi ile sınırlı tutularak hastalık bulaşma riskin ortadan kaldırılacak” dedi.

 

16 EKİM’DE SONA ERECEK

 

Ücretsiz düzenlenecek olan kurslara 16 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar kayıt yaptırılabileceğini kaydeden yetkililer, “Kayıt başvuruları, Süleymanpaşa Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilebiliyor” dedi.

 

Haber / Buse SERİN