"Tedbirlere uyulması, salgınla mücadelede büyük önem taşıyor"

Çerkezköy Ekim Ayı İlçe Güvenlik Toplantısı, Kaymakam Atilla Selami Abban başkanlığında Çerkezköy Belediye Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Abban, 12 Ekim'de

GÜNDEM 7.10.2020 17:09:00 0

 

Çerkezköy’de genel güvenlik konusunda yürütülecek hizmetler, alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmaların görüşüldüğü Ekim Ayı İlçe Güvenlik Toplantısı ve Muhtarlar Toplantısı’na; Kaymakam Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Yasin Aytekin, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Asb. Kd. Bçvş. Serkan Yörükoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Tayfun Şerifoğlu, Kurum Amirleri, Mahalle Muhtarları ve Açık Kapı personeli katıldı.

 

ABBAN, MAHALLE MUHTARLARINI DİNLEDİ

 

Kaymakam Abban, toplantıda yeni tip koronavirüse ilişkin durum değerlendirmesi yaparak, muhtarların süreçte aktif rol almaları noktasında beklentilerini dile getirdi. Abban, muhtarların pandemi sürecinde karşılaştıkları sıkıntıları da dinledi.

 

“OKULLARIMIZA GERİ DÖNME HAZIRLIKLARI YAPIYORUZ”

 

Toplantıda ilkokullar,  8. ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocukların 12 Ekim’de yüz yüzde eğitime başlayacağını da hatırlatan Kaymakam Abban, “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle uzun zamandır uzak kaldığımız okullarımıza artık geri dönme hazırlıklarını yapıyoruz. 21 Eylül’den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’mızın belirlediği şekliyle eğitime devam ettik. Bu kapsamda 12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokullar,  8. ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okulları açılıyor. Bu eğitim-öğretim yılını Koronavirüs etkisinde geçireceğiz ancak geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin bu eğitim-öğretim yılını verimli bir şekilde geçireceklerine inanıyorum” dedi. Okulların açılmasıyla, okul önlerinde güvenlik tedbirlerinin artırılması, madde bağımlılığının önlenmesi ile ilgili çalışmalar yapılması gibi hususlar da toplantıda değerlendirildi.

 

“MÜCADELENİN BAŞARISI AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

 

Toplantıda, kış aylarının gelmesiyle Çerkezköy’de oluşacak olumsuz hava şartlarından kaynaklanacak sıkıntıların tespiti ve giderilmesi hususunda kurumların kendi üzerine düşen görevleri yapmaları yönünde fikir alışverişinde de bulunuldu. “İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz etmektedir” diyen Kaymakam Atilla Selami Abban, toplantıya katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Haber / Buse SERİN