Yüksel: Hastane ve okullar öncelikli

Süleymanpaşa genelinde yürütülen çalışmalarla salgının yayılım hızının önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydeden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Dezenfekte çalÄ?

GÜNDEM 7.10.2020 15:40:00 0
Yüksel: Hastane ve okullar öncelikli

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs salgın ile mücadele kapsamında dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle sağlık kuruluşları ve sosyal etkileşimin yoğunlaştığı kamusal alanlarda yoğunlaşan çalışmalar ile salgının yayılma hızının önüne geçiliyor.

 

DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, salgın açısından en büyük risk grubunda bulunan yaşlı vatandaşların yaşadığı Zübeyde Hanım Huzurevi’nin açık alanları ve giriş-çıkışlarında dezenfekte işlemi yaptı. Ekipler, merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahallelerde de salgın tedbirleri kapsamında dezenfeksiyon çalışmalarına devam ediyor. Kırsal mahallelerdeki muhtarlıklar, okul bahçeleri ve köy meydanları arındırılıyor.

 

 

İLKOKULLARA AĞIRLIK VERİLİYOR

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Hem sağlık çalışanları hem de herhangi bir sebeple hastanelere gitmek durumunda olan vatandaşlarımızı salgın riskinden korumak amacıyla, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından devlet hastaneleri girişlerinde ve açık alanlarında dezenfeksiyon çalışmaları düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlaması ile birlikte okul bahçelerinde de dezenfeksiyon işlemleri yapılmaya başlandı. Özellikle okul bahçelerinde çocuklarını bekleyen velilerin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle ilkokullarda çalışmalara ağırlık veriliyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE