Devletin arsaları talan edilip peşkeş çekiliyor

Çerkezköy İstanbul sınırında Büyükçavuşlu'nun meralarının olduğu alanda iddiaya göre ecrimisil ile devletten kiralanan arsalar, talan edilip peşkeş çekiliyor. Pandemi sürecinde artan ve dört

GÜNDEM 5.10.2020 17:58:00 0
Devletin arsaları talan edilip peşkeş çekiliyor

 

İddiaya göre Çerkezköy – İstanbul sınırında Büyükçavuşlu mevkiinde ecrimisil ödemesi karşılığında ekilip biçilmek için devletten kiralanan tarım arazileri zaman içerisinde hayali kadastro yapılarak yollar açılarak kimliği belirsiz kişiler tarafından çeşitli bedellerle satılıyor. Hazineye ait yerler hukuksuz rant elde etme gayesinde olan kimliği meçhul kişiler, şark kurnazları tarafından adeta talan edilirken, “Kim, kimin arsasını, kime, nasıl satıyor?” sorusu ise cevap bekliyor.

 

DEVLETİN MALINA HERKES SAHİP ÇIKMALI

 

Bu alanları beton direklerle çevirip tel örgülerle ayıran kişilerin hangi hak ve hangi hukukla bunu yaptığı bilinmezken, parsellere ayrılıp çeşitli bedellerle satılan her arsaya konulan baraka ya da konteynerin başına ya Türk bayrağı, ya Atatürk posteri ya da 3 hilal nakşediliyor. Devletin malına herkesin sahip çıkması gerekiyor. Kamunun koltuklarında oturan devlet görevlileri, belediye başkanları neden bu yağmaya gözlerini kapatıp kulaklarını tıkıyorlar?

 

BU TALANA ‘DUR’ DEYİN

 

İddiaya göre geçtiğimiz yıllarda da Halaçlı ve Ambardere benzer şekilde talan edildi. Madem buralar satılabiliyor o zaman devlet satsın. Neden haksız hukuksuz yere birileri zengin olsun. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başta olmak üzere Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve diğer yetkililerin bu talana dur demesini bekliyoruz.

 

DEVLET YETKİLİLERİNİN BU AHLAKSIZLARA GEÇİT VERMEYECEĞİNE İNANIYORUZ

 

Bazı harita mühendisleri ve emlakçıların bölgede bu işi gelir kapısı olarak görüp elde ettikleri haksız kazancı barlarda hayat kadınları ile harcadığı iddiaları ise ‘Haydan gelen huya gider’ atasözünü akıllara getirse de; devleti temsil edenlerin devletin malına sahip çıkarak bu ahlaksızlara geçit vermeyeceğine inanıyoruz. 

 

KAMUOYU TARAFINDAN MERAK EDİLİYOR

 

Silivri ilçe sınırları içerisinde kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda son derece kararlı olduklarını, kartvizitine, kim veya kimin yakını olduğuna bakmadan yıkımlara devam ettiklerini her platformda dile getiren ve geçtiğimiz Haziran ayında da Çayırdere, Danamandıra ve Sayalar Mahallelerinde tarım arazisi üzerine yapıldığı tespit edilen 4 adet kaçak yapıyı yıktıran Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın bu bölgede de yıkım uygulayıp uygulamayacağı kamuoyu tarafından cevap bekleyen soruların başında yer alıyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ