Gölet Projesi'nde çalışmalar devam ediyor

Ergene Belediyesi tarafından Ağustos ayında yapımına başlanan ve 5 ayda tamamlanması hedeflenen Velimeşe Gölet Projesi'nde çalışmaların devam ettiğini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel,

GÜNDEM 28.09.2020 18:04:00 0
Gölet Projesi

Çalışmaları inceleyen Başkan Yüksel, projenin gölet ve çevresi olmak üzere yaklaşık 18 bin metrekarelik alanı kapsadığını, proje dahilinde 4 bin metrekareyi aşkın yeşil alan yapılacak üzerinde ise 11 adet piknik masası bulunacağını dile getirdi. Ayrıca gölet üzerinde yürüyüş imkanı sunacak olan iskeleler, yürüyüş yolları ve bu yollar üzerinde banklar ve oturma alanlarının da olacağını söyleyen Yüksel, tüm yeşil alanların ağaçlandırılacağını, göletin bir bölgesinde ise kayalık bahçe oluşturulacağını ve gölete fıskiyeler ile hareketlilik getirileceğini belirtti. 

 

SEYİR ALANI OLUŞTURULACAK

 

Başkan Yüksel, göletin kafeterya bölgesinde ise amfi basamakları yapılarak gölet seyir alanı oluşturulacağını belirterek “170 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 250 metrekare yapı alanı olan kafeteryada proje içerisinde olacak. Ayrıca üzeri güneş ve yağmurdan korunmak maksadıyla örtülü olarak yapılacak olan 80 metrekarelik teras bulunacak” dedi. 

Haber / Yakup KARATEPE