Albayrak o iddialara cevap verdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'in iddialarına yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. Yüksel'in kamuoyuna yanl?

GÜNDEM 28.09.2020 16:50:00 0
Albayrak o iddialara cevap verdi

Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından 2019 yılı sonlarında, 2020 yılına ait yapılması planlanan üstyapı yatırımları için altyapı koordinasyon toplantısı düzenlendiğini ve Tekirdağ’a hizmet eden tüm altyapı kuruluşlarının davet edildiğini belirten Albayrak, toplantıda yapılan değerlendirmeler sonucunda, TESKİ yatırım programında bulunmamasına rağmen, Süleymanpaşa Belediyesi’nin taleplerine uygun olarak altyapı eksikliği bulunan yerlerin, 2020 yılı Yatırım Programına imkanlar çerçevesinde dahil edildiğini ve gerçekleştirildiğini belirtti.

 

“ÇÖZÜM KONUSUNDA KATKI SAĞLANDI”

 

Kumbağ Mahallesi 2. Etap kanalizasyon inşaatı, İnecik Mahallesi kanalizasyon ve içmesuyu inşaatı, Doğu Atıksu ve kanalizasyon işi kapsamında hat imalatı tamamlanan bölgenin üstyapı onarımı ve tamiratı, Yavuz Mahallesi Tintinpınar Caddesi’nde kanalizasyon, içmesuyu ve yağmursuyu inşaatı, Yavuz Mahallesi Yahya Kemal Sokak, Şehit Hasan Demirkol Sokak ve bağlılarında kanalizasyon ve içmesuyu inşaatı, Eskicami Mahallesi yeni imar yollarının açılması neticesinde altyapı ihtiyacı doğan Sergen Sokak, Sur Sokak ve bağlılarında içmesuyu ve kanalizasyon inşaatı çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade eden Albayrak, bu çalışmalardan bir kısmının, altyapı koordinasyon toplantısında görüşülmemesine rağmen, vatandaşa hizmeti esas kabul eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ tarafından çözüm konusunda katkı sağlandığını kaydetti.

 

“BİN 837 KAZI YAPILDI”

 

Diğer yandan, TESKİ tarafından Süleymanpaşa ilçesi genelinde son bir ay süresince, planlı kazı ve acil kazı mahiyetinde toplamda bin 837 adet kazı yapıldığını, bu kazılardan 70 adedinin asfalt kaplamalı yolda, 684 adedinin parke taş kaplama yolda ve 7 adedinin beton yolda gerçekleştirildiğini kaydeden Albayrak, “Geriye kalan bin 76 adet kazı ise ham toprak ya da stabilize yollarda yapılmıştır. Yapılan bu kazıların, üstyapı tamiratlarının bir kısmı TESKİ tarafından tamamlanmış, bir kısmı ise Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından yapılmış olup, bedelleri AYKOME Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca TESKİ tarafından İlçe Belediyesine ödenmektedir” dedi.

 

“52 ADET ÜSTYAPI TAMİRATI İŞİ DEVAM EDİYOR”

 

Devam eden, asfalt serimi, parke taş yapımı ve beton yol dökümü olarak toplamda 52 adet üstyapı tamirat işinin devam ettiğini söyleyen Albayrak, “TESKİ diğer tüm ilçelerde olduğu gibi Süleymanpaşa ilçemizde de bakım onarım çalışmalarına 7 gün 24 saat aralıksız devam etmektedir. Süleymanpaşa ilçemizde mevsimsel olarak değişmekle birlikte günde ortalama 40-50 adet arası kazı çalışması yapılmaktadır. TESKİ kazıları sonrası tahrip olan zemin, yine aynı hassasiyet ve kararlılıkla Genel Müdürlüğümüz ve İlçe Belediyemiz tarafından yapılmaktadır” dedi.

 

“KAMUOYU VİCDANINDA DA KARŞILIĞI YOKTUR”

 

Ayrıca, TESKİ kurulduğu günden bu güne kadar Süleymanpaşa’da dev altyapı hamleleriyle yaklaşık 350 kilometre kanalizasyon, 150 kilometre içmesuyu ve 70 kilometre yağmursuyu şebeke hattını tamamladığını ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İlçemizde oluşan atıksuların arıtılması adına 40.000 m³/gün kapasiteli Batı Atıksu Arıtma Tesisi devreye alınmış, böylece yıllarca Marmara Denizine deşarj edilen atıksuların arıtılması sağlanmıştır” dedi. Hal böyleyken, Süleymanpaşa Belediyesi’nin üstyapı yatırım programına destek verilmediği, altyapı eksikliklerinin giderilmediği ve bu şehre ihanet edildiği gibi iddiaları üzüntü ile karşılayıp düşündürücü bulduğunu kaydeden Albayrak, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından kabul edilmesi mümkün olmayan bu mesnetsiz iddiaların kamuoyu vicdanında da karşılığı yoktur” dedi.

 

“TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, olarak yapılan tüm asılsız iddialara karşın, Tekirdağ için, Tekirdağ halkı için gece gündüz çalışmaya, Tekirdağ’ı geleceğe taşıyacak projeleri üretmeye ve halkın refah seviyesini yükseltecek yatırımları hayata geçirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ