AK Parti'de Çetintaş yeniden başkan

AK Parti Çerkezköy 7. Olağan İlçe Kongresi cumartesi günü saat 13.00'da Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Geçtiğimiz ay ilçe başkanlığına a

GÜNDEM 26.09.2020 17:51:00 0
AK Parti

Kongre divan heyetinin oluşturulması ile başlarken, divan başkanlığına Genel Merkez Tekirdağ İl Koordinatörü Ali Sevinç, divan başkan yardımcılığına Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Ali Gümüş ve katip üyeliklere Neziha Temür, Ahmet Akyol ve İsmail Polat seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş yaptı. 24 Ağustos’ta ilçe başkanlığı görevinin kendisine tevdi edildiğini belirten Çetintaş, kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür etti. Kuruluşundan bu yana partinin her kademesinde görev alan partililere teşekkür eden Çetintaş, “AK Parti kuruluşundan bugüne yaptıklarıyla ve duruşuyla Türk Milletinin hayallerini gerçekleştiren, koskoca bir ümmetin umutlarını canlandıran, insanlığın önünde yeni kapılar açan bir parti kimliğine sahiptir. Tarih boyunca insanlığa yeni istikametler kazandıran Türk milleti 14 Ağustos 2001 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kurarak yeni bir hamle başlattı. Bu davaya gönül verenler kendileriyle yeryüzündeki tüm mazlumların hukukunu korumanın mücadelesini vermişlerdir. Bu kutlu yürüyüşün 1000 yıldır coğrafyamızda sancaktarlığını yapan ecdadımız, 3 kıta ve 7 iklimde barışın, kardeşliğin ve adaletin tesisi için asırlardır ter dökmüştür. Bizim hareketimiz, davamız, kendisine her şeyden önce Allah kelamını ve onun alemlere rahmet olarak gönderilen Nebisini kılavuz edinmiştir. AK Parti'nin hamurunu milletimiz yoğurmuştur. AK Parti'nin kumaşını milletimiz dokumuştur. Bu yüzden bütün çabalarımızın semeresi, bütün başarılarımızın bereketi, ülkemize ve milletimize aittir. Bizler dua ile çıktık yola ve aynı şekilde devam ediyoruz. Bizim için asıl olan bu kutlu yolda milletimizle el ele yürümektir” dedi.

 

 

“ŞİMDİ KOŞMA ZAMANI”

 

Konuşmasında Yunus Emre’nin “Yol odur ki doğru vara, göz odur ki Hakk'ı göre, er odur alçakta dura, yüceden bakan göz değil’ dizelerine de yer veren Çetintaş “Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2023-2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Yorulmadan, dinlenmeden, gece-gündüz çalışacağız, şimdi koşma zamanı” dedi. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında ziyaretler gerçekleştirerek gönüllere dokunacaklarını ve gönül köprüleri kuracaklarını söyleyen Çetintaş, “Çerkezköy deyince akla, sanayi gelir. Fabrikaları ile Türkiye ekonomisine büyük katkısı olan ilçemiz, her geçen gün hem sanayisiyle, hem de nüfusuyla büyüyor. Tekirdağ’ımızın gururu TBMM Başkanımız sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızın destekleri, değerli milletvekillerimiz Sayın Mustafa Yel, Sayın Çiğdem Koncagül’ün ve İl Başkanımız Sayın Mestan Özcan’ın gayretleriyle canla başla çalışacağız. 2023’te Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Cumhur İttifakı’ olarak yeniden yüksek bir oyla Cumhurbaşkanı yapacağız” dedi.

 

 

“CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin 10 yıl AK Partili ehil kadrolarla yönetildiğini ve değerli hizmetler gördüğünü söyleyen Çetintaş “Bizler yerel seçimlerde Çerkezköy’ün yeniden AK Parti’nin ehil kadrolarıyla yönetilmesi için canla başla çalışacağız. Bunun için AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş olarak yönetim kurulumla birlikte söz veriyorum. Durmak yok, yola devam” dedi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da, “Kongreler kadroların yenilendiği, yorulan koşucuların görevi dinamik ve istekli kadrolara teslim ettiği değişim günleridir. Bizim teşkilatımızda görevi bırakan hiç kimse hiçbir zaman üzülmediği gibi, görevi devralanlarda herhangi bir şımarıklık ve kibir olmuyor. AK Parti takım ruhunu asla kaybetmiyor. Birlik ve dirliğinden de taviz vermiyor. Kongrelerimizi de uyum ve coşku içinde gerçekleştiriyoruz. Kongrelerimizi birlik ve beraberlik içinde tamamlayacağız. Sen ben demeden aynı kutlu davanın neferleri olarak gönüldaşlığımızı sergileyeceğiz” dedi.

 

“AK PARTİ’NİN DAVASI GÜÇLÜ TÜRKİYE DAVASIDIR”

 

Özcan “Ülkemizde, şehrimizde, ilçemizde, mahallemizde herkesin gönlünü kazanmadan ve orada kalıcı hale gelmeden kendimizi görevimizi yerine getirmiş addetmeyeceğiz. Bu kutlu davada yol alan ak kadrolar olarak Türkiye’nin büyümesi, güçlenmesi, her alanda hedeflerine doğru ilerlemesi için gece gündüz çalışıyoruz. ‘Durmak yok, yola devam’ anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü AK Parti’nin davası güçlü Türkiye davasıdır” dedi.

 

 

ABRURRAHİM KARAKOÇ’UN DİZELERİNE YER VERDİ

 

Çerkezköy ve Tekirdağ için susmayacaklarını, mücadele için doğruları konuşacaklarını ifade eden Özcan,  konuşmasında Abdurrahim Karakoç’un ülkücüler için efsane olan “Usta Savaşçılar Genç Mücahitler, İmkanıma, Hizmetime Şahitler. Başbuğ, ülküdaşlar, aziz şehitler, susarsam hakkını helal etmesin” dizelerine de yer verdi.

 

“ÇERKEZKÖY İÇİN ARTIK DEĞİŞİMİ TETİKLEMEK GEREKİYOR”

 

Çerkezköy için artık değişimi tetiklemek, umut aşılamak gerektiğini kaydeden Özcan “Alternatif oluşturmak gerekiyor. Pozitif propaganda yaparak sahada olmak, çalışmak gerekiyor. Bu gereklilikleri ilçe başkanımız Kamil Çetintaş ve ekibi artık eksiksiz yapacaktır. Buna yürekten inanıyorum” dedi. Kongrede son konuşmayı TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal yaptı.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Faaliyet raporu ve mali raporların görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Geçtiğimiz ay ilçe başkanlığına atanan Kamil Çetintaş’ın tek listesi ile gidilen seçimlerde Çetintaş, delegelerin oyu ile İlçe Başkanlığına seçildi. Seçimde 368 delegeden 194’ü sandığa giderek oy kullanırken, Çetintaş 188 oy aldı. Çetintaş başkanlığındaki yönetimde Nilgün Yaman, Buket Er, Berna Eşsiz, Nilgün Toz, Filiz Gören, Nuray Sivri, Sare Şirin, Merve Akın, Hüseyin Apaydın, İlhami Yazıcı, Fethi Yakan, Suat Başpınar, Fatih Güldal, Ali Çolak, Şaban Çelen, Süleyman Bilgin, Lütfü Avcı, Ufuk Soydan, Erdem Amiş, Mustafa Çamyar, Zeynep Büşra Yılmaz, Serkan Sürücü, Ercan Yılmaz, Nurettin Eser, Abdurrahman Yekeler, Sinan Meral, Mehmet Seylan, Mikdat Akdoğan ve Ercan Bulduk yer aldı. Kongreye TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Fatma Aksal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, AK Parti Eski Milletvekilleri Ahmet Kanbur ve Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Eski Başkanları Ali Ertem ve Remzi Garip, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Tekirdağ’daki ilçe başkanları, il kadın kolları ve gençlik kolları yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı. Doktorluğu kadar antika merakıyla da bilinen Doktor Akif Başkurt, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş’a Allah’ın 99 ismi ve hayırlı kapılar açılması için duaların da yer aldığı 100 yıllık tablo hediye ederken, kongreye katılan Edirne Milletvekili Fatma Aksal’a da besmele-i şerifin yazılı olduğu 120 yıllık tablo hediye edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU