Çorlu Kuzey Yolu Projesi değerlendirildi

Çorlu'da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın katılımıyla düzenlenen toplantıda trafiğin rahatlaması amacıyla hayata geçirilmesi planlanan Çorlu Kuzey Yolu Projesi de?

GÜNDEM 23.09.2020 20:49:00 0
Çorlu Kuzey Yolu Projesi değerlendirildi

Çorlu Kuzey Yolu değerlendirme toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Atabey Baytöre, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan ve ilgili daire başkanları katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Dairesi Başkanı Yüksel Özdal ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil tarafından Çorlu Kuzey Yolu hakkında teknik bilgi verilirken, 2 bin metre uzunluğa, 25 metre genişliğe sahip olacak olan Çorlu Kuzey Yolu’nun, iki gidiş iki geliş olarak projelendirileceğini belirten yetkililer yolda ayrıca 1 adet toprak örme duvarlı menfez girişinin yer alacağını dile getirdi.

 

ALTERNATİF YOL KAZANDIRILACAK

 

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Çorlu’nun kuzeyinde doğudan batıya ulaşım sağlanmış olacağını belirten yetkililer, “Proje kapsamında 1 Kasım Caddesi'nden Dumlupınar Caddesi'ne, daha sonra Halit Ziya Uşaklıgil ve ardından Fatih Caddesi'ne bağlantı olacak ve Çorlu ilçesine alternatif bir yol kazandırılacak” dedi.

 

DİĞER İLÇELERDE DE DEVAM EDECEK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Kuzey Yolu Projesi ile Çorlu trafiğinde önemli rahatlama sağlanacağını ifade etti. Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, halkın rahat ve güvenli ulaşım sağlayabilmeleri için bu alandaki hizmet ve yatırımlara diğer ilçelerde de devam edeceklerini söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ