'Hobi Bahçesi' Projesi hayata geçiyor

Çorlu Belediyesi Hobi Bahçeleri projesini hayata geçirmeye hazırlanırken, hobi bahçeleri için ön talep alınmaya başlandı.

GÜNDEM 23.09.2020 15:52:00 0

Çorlu halkının doğa ile iç içe olmasını amaçlayan Hobi bahçelerinin Zafer Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı 159 ada üzerinde kurulmasının planlandığını belirten yetkililer “80 adet hobi bahçesinin 18 adedi şehit yakını, gazi ve gazi yakını (1. derece) ile engelli (en az yüzde 40) vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ayrılacak” dedi.

 

ÖN TALEPLER ALINIYOR

 

Taleplerin toplanmasının ardından Hobi Bahçesi için Encümen huzurunda asil ve yedek listenin belirleneceği kura çekiminin yapılacağını dile getiren yetkililer “Kuranın ardından bahçe tahsisleri yapılacak ve vatandaşlar 1 Mart - 15 Aralık 2021 tarihleri arasında bahçede üretim yapabilecek. Hobi bahçesi tahsis ücreti, Çorlu Belediye Meclisi’nin belirleyeceği 2021 yılı ücret tarifesine göre düzenlenecek ve mart ile temmuz ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödenecek” dedi.

 

SON GÜN 31 EKİM

 

Yetkililer, hobi bahçeleri için 31 Ekim’e kadar Çorlu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne yazılı olarak müracaat edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ