"Marmaraereğlisi'nin çehresini değiştirecek"

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Marmaraereğlisi'nin çehresini değiştirecek olan Arka Deniz Kıyı Düzenleme Projesi için çalışmalar başladı" dedi.

GÜNDEM 22.09.2020 17:30:00 0

Şuanda atıl bir durumda kullanılmakta olan, Mezbahaaltı-Güngörmez mevkii arasında yer alan bölgenin, tarihi dokusu korunarak en az müdahale ile yeniden düzenleneceğini kaydeden Başkan Ata, “Peyzaj çalışması ve halkın gündelik ihtiyaçlarını karşılayacağı sosyal tesislerin konumlandırılması şeklinde iki kısımdan oluşacak olan projenin; kültürden spora birçok alanda ilçeye fayda sağlayarak, iç ve dış turizme büyük katkı sağlaması amaçlanıyor” dedi.

 

İLK AŞAMAYA GEÇİLDİ

 

Çalışmaları inceleyen Ata, Arka Deniz Kıyı Düzenleme Projesi’nde onaydan geçen izinlerin ardından ilk aşamaya geçmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ederek “Zemin etüdü incelemeleri yapılmasıyla beraber dolgu alanı çalışmalarına geçildi. Mutluyuz ve en az halkımız kadar biz de heyecanlıyız. Tarihin yeşilin ve denizin iç içe geçtiği bir sahil” dedi.

 

“ASIL HİKAYEMİZ ŞİMDİ BAŞLIYOR”

 

Marmaraereğlisi için en güzelini hayal ettiklerini kaydeden Ata, “Bu güne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın kısa bir özetiydi. Asıl hikayemiz şimdi başlıyor. Halkımız için, daha güzel bir Marmaraereğlisi için, önümüzde daha çok projelerimiz var” dedi. Ata, Marmaraereğlisi’ni Trakya’nın en güzel ilçesi yapacaklarını dile getirdi.

 

Haber / Ruşa ELMA