Aronia hasadı başladı

Kırklareli Vize'de buğday ve ayçiçeği tarımına alternatif olarak düşünülen Aronia bitkisinin hasadına başlandı.

GÜNDEM 20.09.2020 16:56:00 0
Aronia hasadı başladı

Kırklareli Vize ilçesi merkez ve köylerinde büyük oranda ekimi gerçekleşen buğday ve ayçiçeği tarımına alternatif olabileceği düşünülen Aronia bitkisi ile ilgili olarak ilk dikim 2017 yılında Sergen Köyü’nde 55 dekar alanda gerçekleştirildi. Daha sonra Soğucak Köyü’nde 30 dekar alana, 2019 yılında ise Akıncılar Köyü’nde 76 dekar alana dikim yapıldı.

 

200 DEKAR ALANDA YETİŞTİRİLİYOR

 

Her geçen yıl ekim alanı artan Aronia ilçenin ürün deseninde yaklaşık 200 dekar alanla yerini aldı. İlk yıldan itibaren Vize Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından kontrol ve denetimlerde söz konusu aronia fidanlarının gelişimleri, iklime verdikleri tepkiler, hastalık ve zararlıları ile ilgili tespit edilen hususlar sonucunda değerlendirmeler yapıldı.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

 

Vize’de aronialarda hasat başladı. Önceki gün Vize Tarım ve Orman İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ile İlçe Müdürlüğü teknik personelleri hasadı yapılan Aronia bahçelerini ziyaret etti. Yetkililer “Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak alternatif ürünlerin bulunması ve yaygınlaştırılması için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ