Kapaklı'ya adliye kuruluyor

Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla birlikte 2012 yılında ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı, kurulacak olan adliye ile önemli bir kamu hizmetine daha kavuşuyor. Adalet Bakanlığı ile gerekli yazıÅ?

GÜNDEM 18.09.2020 21:22:00 0
Kapaklı

Çerkezköy ve Kapaklı’nın artan nüfus yoğunluğu ve Çerkezköy Adliyesi’nde artan dosya sayısı dikkate alındığında 2013 yılında Çerkezköy’e yapılan yeni adliye binası fiziki olarak yetersiz kalınca, 2012 yılı Aralık ayında 6360 sayılı ‘On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ ile birlikte tarihinde ilçe statüsünü kazanan Kapaklı’ya da yeni bir adliye sarayı açılması yönünde Adalet Bakanlığı’ndan onay çıktı.

 

2 TASLAK PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

 

Adalet Bakanlığı ile gerekli yazışmaların tamamlandığı kaydedilirken, yetkililer Kapaklı Adliyesi için uygun bina arıyorlar. Adliye için bir yandan mevcut bina aranırken, bir yandan da kısa süre önce yapımı tamamlanan Kapaklı Hükümet Konağı binasının yanına yeni bir proje üretmek için taslak 2 projenin önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı’na sunulacağı öğrenildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ