Çerkezköy ve Kapaklı'da koronavirüs denetimi

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında ülke genelinde koronavirüs denetimi yapıldı. Sağlık İçin Hepimiz İçin mottosu ile yapılan denetimler kapsamÄ?

GÜNDEM 17.09.2020 11:33:00 0
Çerkezköy ve Kapaklı


 

Saat 10.00’da Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları’nda başlayan denetime Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hikmet İşcan, kamu kurumlarının temsilcileri İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri katıldı.
 

TEDBİRLERE UYULUP UYULMADIĞI DENETLENDİ

Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları’ndaki işyerlerini tek tek denetleyen Kaymakam Abban, Başkan Akay ve beraberindeki ekip, işletme sahiplerini ve vatandaşları maske, hijyen ve sosyal mesafe konusunda uyarırken, işyerlerinde dezenfektan ve maske bulunup bulunmadığı, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığı da denetlendi.

 

OTOGARDA DENETİM

 

Kaymakam Abban başkanlığındaki denetim ekibi saat 15.00’da da Çerkezköy Otobüs Terminali’nde denetim yaptı. Firmaların yazıhanelerinde ve otogarda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol eden Kaymakam Abban, HES kodu olmayan yolculara bilet kesilmemesi konusunda da firma görevlilerini uyardı. Kaymakam Abban, otogardaki toplu taşıma araçlarını denetleyerek kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etti.

 

 

DENETİMLER KIZILPINAR’DA DEVAM ETTİ

 

Otogardaki denetimin ardından Abban başkanlığındaki ekip denetimlerini Kızılpınar Mahallesi’nde sürdürdü.  Vatandaşları ve işyeri sahiplerini koronavirüs tedbirlerine uymaları konusunda uyaran Abban, kıraathanelerde de vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymalarını istedi.

 

 

KAPAKLI’DA DA DENETİM YAPILDI

Kapaklı’da da koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimler devam etti. Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu başkanlığında Pınarça Mahallesi’nde düzenlenen denetime Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Pınarça Mahalle Muhtarı Taner Diril ve belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri katıldı.

 

 

“BU SALGININ BÜYÜMESİNİ HEP BİRLİKTE ÖNLEYECEĞİZ”

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, denetimlerde 'maske, mesafe ve temizlik' kurallarına uyulması konusunda mahalle sakinlerine hatırlatmalarda bulunduklarını ifade ederek “Alınan tedbirlere dikkat ettiğimiz sürece bu salgının büyümesini hep birlikte önleyeceğiz. Hayatın tekrar normale dönmesi salgını iyi yönetmemize bağlı” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU