Dantel böceği ile mücadele sürüyor

Edirne'de son günlerde bazı mahallerde görülen Dantel Böceği (Coruthyca Ciliata) ile mücadele sürüyor. Dantel Böceği ile mücadeleye yaklaşık 10 gündür devam ettiklerini belirten Edirne Belediye Baş

GÜNDEM 14.09.2020 14:32:00 0
Dantel böceği ile mücadele sürüyor

Edirne’de özellikle Medrese Ali Bey Mahallesi, Şükrüpaşa Mahallesi ve Fatih Mahallerinde görülen Dantel Böceği (Coruthyca Ciliata) ile mücadele sürüyor.

 

“ZARARLI BİR BÖCEK TÜRÜ DEĞİL”

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, şikayet gelen mahallelerde yaklaşık 10 gündür ilaçlama çalışması yaptıklarını ifade ederek “Trakya Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden hocalarımıza fotoğrafları gönderdik. Onlar da bunun dantel böceği olduğunu söylediler. Bu dantel böcekleri aslında zararlı bir böcek türü değil. Daha çok ağaçların yapraklarında hastalık yapıyor” dedi. 

 

“İLK YAĞMURDA KAYBOLUP GİDECEKLER”

 

Dantel böceğinin daha çok Karadeniz Bölgesi’nde bulunduğu kaydeden Tanrıkulu, “Kocaeli’nin 3 ilçesinde de çok ciddi bir şekilde bu dantel böceklerinde rastlandı. Edirne’mizde de son bir hafta, 10 gündür 2-3 mahallemizde gözükmeye başladı. Kurak zamanlarda çok fazla ortaya çıkıyorlar. Rüzgarla savrularak balkonlara geliyorlar. Bu böceklerin herhangi bir hastalık yapma, ısırdığı zaman hastalık taşıma veya mikrop taşıma gibi bir etkileri yok. Hafif dokunduğu zaman ciltte hafif alerjik bir kaşıntı yapıyor.  İlk yağmurda da ağaçlar yıkanacağı için kaybolup gidecekler” dedi. 

 

Haber / Yakup KARATEPE