CHP'nin 97'nci kuruluş yıldönümü Çerkezköy'de törenle kutlandı 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 97'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafÄ?

GÜNDEM 9.09.2020 15:53:00 0
CHP

 

Dün saat 09:30’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Okan Ermeğan,  CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı. 

 

 

 “YÜREĞİMİZDE TAŞIYORUZ”

 

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Okan Ermeğan, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Daha sonra, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Dönmez, “Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım. Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde attığınız, 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayi Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97’nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

 

97’NCİ YILA ÖZEL HAZIRLANAN GAZETELER DAĞITILDI

 

Dönmez, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile 2. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” Törenin ardından, günün anısına Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekildi ve Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından, CHP’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümü dolayısıyla hazırlanan ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluşu’ isimli gazete, katılımcılara ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki vatandaşlara dağıtıldı. 

 

Haber / Buse SERİN