Koronavirüs sürecinde 1 milyon maske ürettiler

Edirne Halk Eğitimi Merkezi'ne bağlı usta öğretici ve gönüllülerden oluşan 30 kişilik ekip, koronavirüs sürecinde 1 milyon maske üretti. Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, "Valimiz

GÜNDEM 2.09.2020 16:08:00 0
Koronavirüs sürecinde 1 milyon maske ürettiler

 

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve bütün dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan seferberlik çalışmaları kapsamında, özellikle Halk Eğitim Merkezleri gibi kurumlarda maske üretimi üst seviyeye çıkmıştı. 

 

6 AYDA 1 MİLYON MASKE ÜRETTİLER

 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi (küresel salgın) olarak ilan edilen koronavirüs salgınının, Türkiye'de ilk görüldüğü Mart ayında, Edirne'deki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi'nde üretime başlayan Halk Eğitim Merkezi usta öğretici ve gönüllüleri, 6 aylık süreçte yaklaşık 1 milyon maske üreterek, tedbirlerin alınmasında büyük rol oynadı. 

 

BİRÇOK NOKTADA ÜCRETSİZ DAĞITILDI 

 

Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, maske üretimi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Halen günde 15 bin adet maske üreterek, çalışmalara devam ediyoruz. Maskeler, söz konusu 6 aylık süreçte Edirne'deki tüm noktalara ücretsiz olarak dağıtıldı. Valimiz Ekrem Canalp'in talimatları doğrultusunda, Edirne İl Milli Eğitim Müdürümüz Önder Arpacı'nın destekleriyle Mart ayından itibaren, Halk Eğitim Merkezi olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Atölyesi'nde maske üretimine başladık. Bu süre zarfında yaklaşık 1 milyon maske ürettik. Bu maskeler Edirne halkına okul müdürleri vasıtasıyla ücretsiz olarak dağıtıldı. Ayrıca, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan gelmekte olan soydaşlarımız ve turistler için de maskeler valiliğimiz tarafından ücretsiz olarak temin edildi" ifadelerini kullandı. 

 

 

“GÜNLÜK ÜRETİM LİMİTİMİZ 15 BİN ADET”

 

Günde 15 bin maske üretebildiklerini de ifade eden Dinç, "Günlük üretim limitimiz 15 bin adet. Bunun üzerine çıkabiliriz ama şu anda ihtiyaç olmadığı için bu seviyede tutuyoruz maske üretimimizi. 30 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Bunun içerisinde lastik kesimi, kumaşların dizayn edilmesi, dikildikten sonra paketlenmesi gibi aşamalar var. Ücret almadan çalışan usta öğreticiler ve gönüllülerimiz var. Onların yardımıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ